Lehet baja a babának, ha 24 hetesen fél órán keresztül enyhe klórgázban voltam?
Az történt, hogy a férjem napközben lepenészírtózta a fürdőt. Este fürödtem kb. fél órát, és hát lehetett érezni a "maradék" klórgázt. Ráadásul meg is voltam fázva és csak a számon tudtam rendesen levegőt venni. Jól meg is fájdult másnapra a torkom.
Azóta 28 hetes vagyok, úgy néz ki minden rendben, de nyilván a 4D uh se lát mindent. Szerintetek aggódjak?
Jóég.
Aki egészségre ártalmas mennyiségű klórgázt tartalmazó levegőben FÉL ÓRÁT ül, meghal. Te gyakorlatilag semennyi klórt nem lélegzetél be, nyugalom.
Másodiknak: savas közegben a hipóból klórgáz szabadul fel, ez egy dolog. Amikor a levegőben klór szagot érzel, az mindig a klórtól van, de közel sem biztos, hogy akkor koncentrációt jelez, ami egészsgére ártalmas. Gőz és gáz között egyébként nincsen különbség ebben a tekintetben, ezek a minőségek hőmérsékletükben különböznek. A klór forráspontja -34 fok, azaz ez alatti hőmérsékleten szabadulna fel klórgőz, szobahőmérsékleten klórgáz van.
Ami nem mérgező ilyen cc.-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!