29 hetes kismama vagyok, de kb. : 15. héttől iszonyúan fájnak a combcsontjaim és a csípőcsontom. Mitől lehet?
Szerintem a magnezium a szalagokra es az izmokra jo. Lazitja oket. Neked kacium kell. A csopsegnek most erosodnek a csontjai es toled vonjak ki a kaciumot. Es ha nincs eleg a szervezetedben akkor bizony jonnek a fogak romlasa es a csontok fajdalma.
24 hetes kismami
Szia
Nem akarlak elszomorítani, de én nem teljesen értek egyet az előző válaszolókkal. Nekem a csípőcsontom és a combcsontom ott fáj legjobban ahol a kettő találkozik, a forgónál. De sokszor a lábam már bokáig zsibbad, és olyan fájdalmaim vannak, h. szinte sírni tudnék. Ilyenkor se feküdni, se ülni nem tudok, a párom szokott megmasszírozni, az egy kis enyhülést ad addig míg elalszom.
Ha neked is ilyen jellegű a fájdalmad az attól van, hogy a medencecsontod fordul be (előre), illetve még valószínű, h. közben tágul is –helyet csinálva a szülésnek. A testsúlyod nő és a súlypontod átrendeződik (és ez még tovább nyomja a csípőt). Ez a folyamat mindenkinél kisebb nagyobb mértékben megvan, de nem mindenkinek okoz problémát. A folyamat a terhesség végéig eltarthat, javulhat ugyan, de nincs rá garancia. Nekem 12 hetes koromtól fájnak a csontjaim, olyasmi mint egy idegbecsípődés, hol az egyik oldal fáj jobban hol a másik...
Én is kérdeztem az orvosomat erről, és ő magyarázta el ezt a folyamatot és mondta, hogy sajnos biztos gyógyír (kenőcs v. ilyesmi) nincs rá, mondom nálam a masszírozás jött be egy kicsit, de attól sem szűnik meg.
Szóval, szerintem lehet neked akármilyen erős a csontod, v. szedhetsz b vitamint, v. magnéziumot ez nem attól függ!
Remélem enyhülni fog a fájdalmad, és ki tudod magad pihenni!
22 hetes pocakos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!