9 hetes kismama vagyok! És egy kicsit vérezgetek! A babámat akkor elveszitettem?
Terhesség alatt is előfordulhat mensi szerű vérzés.
Görcseid is vannak?
Azt nem javasolhatom, hogy ne idegeskedj, ne félj, mert szerintem mindenki félne a helyedben. De amíg az orvos nem látott, addig ne gondolj arra, hogy elveszítetted, mert ez nem biztos!
Addig is pihenj!!
Szorítok, ne legyen nagy baj!
Alaphozzáállás szerint a vérzés nem normális dolog terhesség alatt, valamit általában jelez. Ennek ellenére egyáltalán nem biztos, hogy ha vérzés van, akkor baj is van a babával, sőt, nagyon sok esetben meg sem lehet állapítani, hogy mi okozta vérzést. Gyengébb pecsételő vérzés sokszor előfordul az esedékes menstruáció idejében.
Nálam például sokkal durvább volt a helyzet, én 12 hetesen rettenetesen begörcsöltem és nagyon-nagyon erős vérzésem volt, mint kiderült félig levált a placentám, de a baba erősen "kapaszkodott", maradni akart, így nem történt baj. Most 21 hetes vagyok és minden rendben (bízom benne).
Úgyhogy próbálj meg nem egyből a legrosszabbra gondolni (mondja ezt az, aki végig bőgte annak idején az utat a kórházba...)! Tudom én, hogy nem egyszerű, de kitartás és szurkolok érted!
Szia!
Ne ijedj meg!
Én hat hetes vagyok. A múlt héten csütörtökön vérezni kezdtem, mentünk is rögtön az ügyeletre, mert nagyon megijedtünk. Az ügyeletes doki jól rám ijesztett, hogy ne számítsak semmi jóra! Azt mondta. ha elönt a vér vagy görcsölök menjek vissza. Amúgy négy nap múlva Uh-ra.
Ma mentem UH-ra a saját dokimhoz, a baba szépen fejlődik, minden rendben. Pedig még tegnap is véreztem. A dokim azt mondta, hogy a megvastagodott méh nyálkahártya az oka, a babának attól semmi baja.
Szóval nem kell megijedni a vérzéstől, el kell menni a dokihoz. A legjobb, ha a saját dokidhoz mész és nem máshoz, mert az emberre tudják hozni a frászt a pegyöpösödött elveikkel!
Nyugalom!
Szép babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!