Ultrahanggal látható az érett petesejt?
Figyelt kérdés
2014. febr. 17. 05:55
2/6 anonim válasza:
szia! Maga a petesejt nem. A tüsző látható, amiben a petesejt van, szerencsés esetben. Rengeteg lombikom volt, stimulációk, volt,hogy 7-8 tüsző is látszódott leszívás előtt az ultrahangon, és kb. 3-ban volt használható érett petesejt. sajna a tüsző látszódása normál ciklusban sem garantálja az érett petesejtet. Átlagban 20 mm felett megfelelő a tüsző mérete amiben a petesejt van. Miután megrepedt, a ciklus kb. 20-21.napján nézett progeszteron érték megléte , emelkedése bizonyítja az ovuláció meglétét, amennyiben ez magas,az jó,mert akkor valszínű nem üres tüsző volt, hisz a kiszabadult petesejt helyén lesz sárgatest,ami termeli majd ezt a progeszteront,mely felkészítia méhnyálkahártyát az embrió beágyazódására.
3/6 A kérdező kommentje:
Mekkora?
2014. febr. 17. 06:42
4/6 anonim válasza:
A második válaszoló nagyon otthon van a témában. Egyébként teljesen pontosan jót írt. UH-val érett tüsző látható. Nekem a szülés utáni első peteérésem olyan fájdalmas volt, hogy sántítottam is, elmentem orvoshoz, aki közölte, hogy 25 mm-es érett tüszőm van. Ahogy megrepedt elmúlt a fájdalom is és rögtön beköltözött a második pocaklakóm is. :)
5/6 anonim válasza:
szia! 2.válaszadó vagyok, az utánam válaszoló szintén nagyon pontosan leírta, az érett tüsző mérete, melyben remélhetőleg ott a petesejt, kb. 25 mm-nél reped meg. Amennyiben fennáll valamilyen hormonprobléma, pl. az LH szint nem emelkedik meg (ez váltja ki az ovulációt) sajna előfordul,hogy tovább nő a tüsző és cysta lesz belőle. vagy ahogy írtam,történik tüszőrepedés, de nincs benne petesejt, így nem fog emelkedni a progeszteron érték, ezt jelezheti a későbbiekben,hogy abban a hónapban rövidebb lesz a ciklus, és enyhébb a menstruáció, hisz nincs méhnyálkahártya vastagodás, és a vékony méhnyálkahártya miatt kevesebb vérzés jelentkezik.
6/6 anonim válasza:
Nagyon jol leírták a lányok. Még annyit hozzátennék hogy a tüsző méretéből meg tudja mondani az orvos hogy mikor várhato a peteérés illetve ha már megtörtént. A petesejt zabad szemmel nem láthato az ulrahang pedig nem mikroszkop. Ha megtermékenyül a sejt hamar nőni kezd, 2 hét után akár 5-6mmis lehet na az már láthato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!