Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 24 hetes vagyok. Mitől fáj a...

24 hetes vagyok. Mitől fáj a derekam?

Figyelt kérdés
Ma éjszaka kb 4 órát tudtam aludni, mert annyira elkezdett fájni a derekam, hogy sehogy sem bírtam feküdni, csak ülni. Még most is érzem, de már nem olyan vészes. Annyira rossz volt, hogy átsugárzott a fájdalom a pocakba is, olyan mensi-szerű fájdalmat is éreztem. Ez mi lehet? Volt már valakinek ilyen? (Lehet, hogy túlhajtottam magam, mert tegnap egész nap főztem és alig pihentem...)
2008. júl. 20. 19:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia

Ezt találtam neked:

Gerincfájdalmak

Fontos annak pontos megállapítása, hogy a gerinc mely anatómiai részéből – izomból, csontból, csigolyaközti ízületből, idegszálból - származik a fájdalom. Természetesen gerincpanaszokat okozhat egy rossz mozdulat, melyet különböző pakolásokkal, vagy speciális műfogásokkal gyorsan és egyszerűen orvosolni lehet, de okozhatja krónikus gyulladás, amely reumaszakorvos közreműködését igényli, vagy kopás, meszesedés, melynek gyógyítására masszírozás, fürdőkúrák, életmódbeli változtatások stb. javasolhatók. Az előrehaladott terhességű testtel fáradságos dolog hajladozni, nyújtózkodni, hiszen az előredomborodó has és a fokozott gerinc-előrehajlás hasi és ágyéki kellemetlenségekkel járhat.

Derékfájás és lumbágó

A derékfájás a leggyakoribb panaszok egyike az orvosi gyakorlatban. E szakaszon viszonylag nagy a csigolyák közti mozgásterjedelem, ugyanakkor rendszerint nem kellően edzettek a megfelelő testtartásért felelős izmok. A kisebb-nagyobb fejlődési rendellenességek előfordulása is gyakori. A terhesség alatti derékfájdalom leggyakoribb okai között szerepel a gerinc melletti izomzat rossz mozdulatra, túlterhelésre kialakuló húzódása, mely nyomásérzékenységgel, fájdalmas mozgással és izomgörccsel jár.

A másik legtöbb panaszra adó indok a növekvő pocakod miatti testhelyzet és mozgásképtelenségből kialakuló fájdalmas merev hátizomzat, a lumbágó. Ezt az állapotot a fizikai megterhelés, a feszültség a stressz, a hideg súlyosbítja, a meleg és a mértékletes mozgás enyhíti.

jó babavárást

12 hetes kismami

2008. júl. 20. 19:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is sokat fáj a derekam kb.12.héttöl! Amugy is elég púpos a testtartásom nem ülök szép egyenesen! Különben nekem ez egyre rosszabb lesz! Szinte mindennap kell napközbe is pihentetnem a derekam! De szedek magnéziumot és az enyhitti a fájdalmat! Azt javaslom próbáld te is egyenesen járni és ülni is és konzultálj az orvosoddal hogy mit lehet rá szedni! Minden jót! 23 hetes kismama
2008. júl. 20. 19:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!
2008. júl. 20. 20:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem is rettenetesen tud fájni. Próbálj meg úgy aludni hogy párnákkal kitámasztod magad, nekem bevállt, sokkal jobbakat alszok így.

Attól is fájhat a derekad hogy nől a pocid, mert ez is egy teher, én 10perc állás után össze tudnék rogyni annyira zsibbadok :( Ezzel jár...

Már a felén túl vagyunk ;)

Kitartás :) ÉS Boldog Babavárást

2008. júl. 20. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!