Van itt dohányzó kismama? Felméréshez lenne kedvetek?
Csak egy pár javaslat:
Készíts egy normális kérdőívet (pl. a google-nak van kérdőív szerkesztő része) és azt töltesd ki anonim módon neten keresztül, vagy pedig ha már védőnőként dolgozol, akkor a körzetedbe tartozó kismamákkal töltesd ki.
Ha csak védőnőnek tanulsz, akkor akár felkereshetsz egy védőnőt, és megkérheted, hogy töltesse ki a pácienseivel.
Szia. Nem dohányzom terhesen de barátnőm szívta. Idő előtt császározták,mert a baba súlya csökkenni kezdett. Most 6 éves a kislány,kb 16 kilo,nagyon fejletlen,gyenge immun rendszerrel. A 4 éves kislányom sokkal nagyobb,izomzata fejlettebb. A gyerekorvos véleménye szerint a terhességi dohányzásnak van szerint szerepe ebben hogy ennyire nem fejlődik a kislány. Remélem tudtam segíteni.
Én személy szerint amint megtudtam hogy terhes vagyok,abban a percben leraktam a cigit. Talán ezért is,mert láttam mit tett a másik kislánnyal.
Nem saját példa, ismerős, aki végig cigizett a terhessége alatt, és időre szült, de nagyon meszes volt a lepénye, és a baba hiába született időre, 2100 gramm volt csak, vitték is az inkubátorba.
Vannak tanulmányok amúgy, hogy azok a gyerekek, akiknek cigizett az anyukájuk terhesség alatt, a későbbiekben iskolás korban tanulási gondjaik lesznek, nehezebben boldogulnak az iskolában, ilyen kérdést is tehetnél a kérdőívedbe, pl.diszlexiás gyerek anyukája cigizett-e, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!