Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Herpesz terhesség elején...

Herpesz terhesség elején veszélyes?

Figyelt kérdés
Ajak herpeszről van szó és még a terhesség elején vagyok. Okozhat ez gondot a babánál? Meg vagyok ijedve.

2014. febr. 12. 09:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, nekem világéletemben voltak állataim, (kutya, tengerimalac, macska,stb) és nem voltam toxoplasmás. Ez nem ettől függ. Epertől is kaphatsz toxoplasmát, ha éppen abba a földbe kerül be a macskaürülék stb...
2014. febr. 13. 13:01
 12/15 A kérdező kommentje:

Megemlítem a dokinak, inkább nevessen ki, minthogy baj legyen:)

Kérni fogom a vizsgálatot is.

Nekem mondjuk gyerek korom óta van kutyám, régebben macskák is voltak, de fogalmam sincs, h például át estem-e a fertőzésen.

2014. febr. 13. 13:06
 13/15 anonim ***** válasza:
Én is rettegtem a toxoplasmától, főleg mióta terhes vagyok. Pár hónapja megkarmolt a tengerimalacom véletlen, tisztára befordultam miatta, szegény párom ezt hallgatta hetekig,hogy biztos elkapom a fertőzést. Aztán megjött a negatív eredmény, és mondta párom, hogy ugyan már, soha sem harapott/karmolt meg állat? Elgondolkoztam, hogy igaza van :D Anno a mi időnkben sem volt semmi gond anyáinknak :) Pedig az enyém állatok között nőtt fel, tanyán :) Csináltass vizsgálatot, ha negatív akkor javasolni fogják,hogy 2 havonta ismételtesd meg.
2014. febr. 13. 13:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Van kutyusod? Csak mert a kutyák is terjeszthetik a toxoplazmát. Szóval óvatosan!

Inkább az ürüléke terjeszti és mintha úgy emlékeznék inkább a macska a veszélyes, de azért tényleg nem árt ez a vizsgálat neked sem.

Amúgy tény, azért mert valakinek volt mindig kutyája vagy cicája még nem biztos hogy elkapta ezt a fertőzést, aminek igazából nincs semmi extra tünete, szóval nem olyan,mint hogy tudod, hogy voltál bárányhímlős.

Szóval terhesen vigyázzni kell az állatokkal. De nem azt mondom, hogy add oda valakinek a kutyádat :) csakhogy jobban figyelj a higéniára. az ürülékébe véletlenül se nyúlj, szóval azért ilyesmit az ember amúgysem tesz, de azért figyelj jobban. Ha már átestél rajta, akkor nem kaphatod el ismét.

2014. febr. 13. 13:56
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem is 5-6 héten volt. Vettem rá krémet a gyógyszertárból, amit kismamák is használhatnak. Én is megvoltam ijedve, de nem lett gond.
2014. máj. 29. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!