Magas vércukor?

Figyelt kérdés
Azt szeretném megtudni,hogy mikor van baj és mire hat ki a magas vércukor terhesség alatt.. és milyen tünetei lehetnek? Ma reggel egy limonádé után 4.3 volt a védőnőm azt mondta ez jó. De az az igazság hogy nap közben nem tudom mennyi lehet.. olvastam a magas vércukor tüneteiről.. és homályos látás sürü vizelési inger.. hát ez jelentkezik nálam de gondolom a terhesség miatt is.. aki tud valamit erről kérem irjon. 23 hetes kismama vagyok.
2014. febr. 11. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:
A 4,3 szinte éhgyomorra teljesen jó. Cukorterheléssel nálunk 7,9ig elfogadott utána gyógyszert kell szedni. Ha magas lenne a cukrod a babának megszületése után alacsony lenne a vércukra, ami miatt kezelést igényelne. A cukorbetegeknél a nagyon leesett cukor remegést és még sok minden mást okoz. Koraszüléshez vezethet és megnehezítheti a szülést is. Ezért azt mondják benne van a pakliban, hogy császár lesz a vége. Páromról(ffi) tudom, hogy neki a cukra miatt megemelkedtek a májfunkciói (pedig gyógyszert is szed rá). A cukorbetegség sehogy sem jó és senkinek sem. Főleg nem egy olyan pici szervezetnek. Sajnos nekem éhgyomorra 6-os, 6,5-ös a vércukrom... Félek is nagyon a 24. hetes cukorterhelésnél, hogy mi lesz. Azt olvastam, hogy ilyenkor a baba is nagyobbra nőhet a pocakban, mint az átlag. Nem tudom, hogy ezeknek a dolgoknak mekkora a valóság alapja, de a páromon látom igazán amikor nem tudja tartani a diétát a munkája miatt. Ideges, szorong, remeg és időközben a vérnyomása is magas lett. Egyik együtt jár sajnos a másikkal. :S
2014. febr. 11. 18:27
 2/9 anonim ***** válasza:
A sűrű vizelési inger egyébként a méhed miatt is lehet ami nyomja a húgyhólyagod. Ez természetes. A homályos látást is okozhatja más is, például túl sok A-vitamin. Szerintem nem kell aggódnod.
2014. febr. 11. 18:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Uhh az igen... igen én is a jövöhéten fogok menni vizsgálatra hát kiváncsi leszek rá,mert csak éhgyomorra lett megvizsgálva a cukrom.. és igazából arra gyanakodom nem e magas néha.. mivel homályos a látásom is..hát nem tudom de idegesit igazából ez az egész... de mondjuk ha még is magas lenne,ez terhesség után elmulna???
2014. febr. 11. 18:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezt a homályos látás dolgot kérdezd meg az orvosodtól, mert nem hiszem, hogy a cukrod okozná. Ahhoz nagyon sokáig magasnak kellene legyen szerintem a cukrod, hogy ilyen tüneteid legyenek. Inkább okozhatja a terhes vitaminban lévő A vitamin. Vagy valami más. Mert az A vitamint túl lehet adagolni. De akkor fogsz csak megnyugodni ha megkérdezed az orvosodat. Lehet csak a hormonok szórakoznak és elmúlik a terhesség után. Elképzelhető.
2014. febr. 11. 18:39
 5/9 anonim ***** válasza:

[link]

Nézd meg ezt :)

2014. febr. 11. 18:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm elolvastam. Igazából leehet jo is meg rossz is.. de gondolom ha éhgyomorra 4.3 akkor terhelésre se lehet az a huuu de magas...
2014. febr. 11. 18:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem. Az semmi az a 4,3. :) Hidd el nekem. A homályos látásod más miatt van, ez biztos. :)
2014. febr. 11. 18:50
 8/9 A kérdező kommentje:
remélem!! köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 11. 18:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Szívesen.
2014. febr. 11. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!