Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhes vagyok, nem...

6 hetes terhes vagyok, nem volt tervezett. A barátom nagyon ellene van, mert szerinte nem tart ott a kapcsolat. Én viszont nem szeretnék abortuszt, de úgy érzem, egyedül nem tudnám vállalni. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Ő azt mondja, hogy bár már három éve együtt vagyunk, még nem költöztünk össze, így pedig nem lehet gyereket vállalni. Mindketten harminc felé járunk.
2009. dec. 8. 12:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
17%
Én 22 leszek, a párom 23. 15+6 hetes vagyok. Amikor megtudtuk, h babát várunk 7 hónapja voltunk együtt. Egy percre se merült fel, h elvetetnénk. Sajnálom, h ilyen a párod. Szerintem ne vetesd el!
2009. dec. 8. 15:17
 12/17 anonim ***** válasza:
41%
és mi van legbelül?
2009. dec. 8. 15:39
 13/17 anonim ***** válasza:
43%
Hát szerintem meg ha nem volt tervezett akkor te voltál a felelőtlen, mert nem arra kell építeni, hogy hát majd a pasi védekezik, meg majd ő eltart, és ha felelőtlen az az ő hibája. Szép álom, csakhogy terhes az te leszel, te hordod ki, te szülöd meg, te szoptatod stb. Magyarul tiéd a felelősség nagyobb része. Ha tudod hogy a párod nem akar gyereket vagy csak kicsi esély is van arra, hogy nem fogja vállalni, mert miért ne tehetné? Akárhány éves, joga van nem akarni gyerek, anélkül hogy megkérdőjeleznék a normálisságát, vagy felnőttségét. Na szóval ha ezt tudod, akkor, már bocsi, de nem kell neki széttenni a lábad, mer gondolom nem erőszakolt meg. Na de ha mégis széttetted, már bocsi, akkor meg vállald a következményeket. Szal nem kell az utálatos pasit hibáztatni, ha csak a védékezést nézzük akkor is legalább egyformán hibásak. Nem a másikre kell építeni. Én nem vállalnám mert magam sem akarok gyereket, de te tedd amit jónak látsz. Csak gondolkozz el azon, hogy 1, nem kötelezheted gyerekvállalásra 2, állításod szerint egyedül nem tudod ellátni 3, a gyereknek joga van apával kezdeni az életét 4, ha nem tudod egyedül elelátni akkor lehet sokkal rosszabb élete lesz mint ha abortusz lenne belőle. Na most lehet lepontozni hogy háát élni muszáj akkor is csak szenvedés van benne, akkor is jobb az abortusznál. Biztos azért látom ezt a részét mert én tudom hogy döntenék. De te tedd azt ami szerinted jó, csak a szemét pasit szídd.
2009. dec. 8. 17:17
 14/17 anonim ***** válasza:
*ne szídd
2009. dec. 8. 17:19
 15/17 anonim ***** válasza:
17%

Először is tényleg a te döntésed!

Másodszor az előttem szólóknak teljesen igazuk van! A párodnak mik a tervei a jövőjét nézve? Még 10 évig haverok, bulik meg minden? Ha megtartod és mondjuk meglátja az első ultrahang képet, lehet, hogy kenyérre lehet kenni. Ülj le megbeszélni a dolgokat, hogy te mit szeretnél, ha megtartod akkor te egyedül is vállalod, úgy gondolja át ő is a dolgokat. Lehet, hogy csak kezdeti pánik. REMÉLHETŐLEG! Amúgy én is úgy voltam vele, hogy pánikoltam, hogy nem akartam a babát, most meg már alig várom, hogy kibújjon! Ráadásul a szüleim is így voltak vele. Először hidegzuhany, meg hogy "ti tudjátok", most ha bárhova mennek, babaruha, játéknézés...Jobban várják, mint mi a párommal. Még nagyon az elején vagy, de nem adok neki 2 hónapot, minden oké lesz.

2009. dec. 8. 18:33
 16/17 anonim ***** válasza:
17%

Ha tudod a választ legbelül, az remélem azt jelenti, hogy megtartod...menni fog az, ne aggódj. A párodat meg ne írd még le. Mondhatnám, várd ki a végét! Lehet, hogy kedvet kap majd, ha gömbölyödni kezdesz, ahogy érzi, hogy mozog, feltéve ha veled marad. Én bízom abban, hogy meggondolja magát, mert nagyon sokan, nem csak leendő apukák, hanem leendő anyukák is beijednek az elején, de aztán valahogy mégis csak jó szülők lesznek.

Azt nem mondom, hogy soha többé nem lesz ilyen alkalom, mert ez nem igaz, de azt hiszem ennyi idősen, ha párkapcsolatban tudnád vállalni, akkor már elég érett vagy az anyaságra, ami azt jelenti, hogy egyedül is képes vagy rá!

(37 éves, 30 hetes mami első babával)

2009. dec. 8. 19:31
 17/17 anonim ***** válasza:
58%
Bizonyos szempontból jó hogy látod nem kell neki a baba. Így tudod, hogy egyedül maradsz vele ha megtartod. Egyébként nagyon nehéz egy kicsivel egyedül. Ha a szüleid segítenek talán könnyebb. Nem vagyok abortusz párti. A másodikat várom, de ahhoz képest amit elképzel valaki merőben nehezebb. Jól gondold meg. Párt se lesz könnyű találnod egy babával.
2009. dec. 9. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!