Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt már olyan kismama, aki...

Volt már olyan kismama, aki elkapta a H1N1-et, vagy sima influenzát és meggyógyult? (Vagy nem kismama. )

Figyelt kérdés
13 hetes kismama vagyok és nem tudom eldönteni, hogy oltassak-e. A kérdésre válaszoljatok légyszi'! Köszönöm!
2009. dec. 7. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:

A mai hírekben mondták be, ohgy a kútvölgyiben ápolt kismama meggyógyult haza mehet. Eddig ő az első.

Ezen felbuzdulva valami fejes doki azt nyilatkozta, ohgy van értelme az oltásnak kismamák körében.

Nem tudom ezt neked kell érezned. Ha lehet került a tömeget.. bár a családi összejövetelek karácsonykor felérnek a tömeggel.Meg a vásárlás is:(

2009. dec. 7. 21:18
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

Számtalan kismama és nem kismama kapta el az elmúlt években az influenzát és meggyógyult.

És soktízezer olyan ember volt, köztük kismamák is aki megkapta a H1N1-et és nem lett semmi baja.

2009. dec. 7. 21:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Pont ezért kérdeztem, mert egy olyan kismama gyógyult meg, akinél szövődmények is lettek. De arról nem szólnak a hírek, hogy hány gyógyult meg, akinél nem volt szövődmény. Én inkább erre a számra lennék kíváncsi.
2009. dec. 7. 21:36
 4/7 anonim ***** válasza:

Na ez az a statisztika amit direkt nem hoznak nyilvánosságra. Még az sincs fent az ÁNTSZ honlapján, hogy eddig hány fertőzött volt.

Németországról vannak adatok, a lakosság 6 %-a esett át a betegségen (az 4.800.000 és 32 halálos eset volt, bár ott egy olyan sem volt aki egészséges lett volna előtte).

Ha ez vesszük itthon is akkor az 600.000 és ebből volt valami 20 halálos áldozat. Tehát a többi meggyógyult

2009. dec. 7. 22:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha beírod ide a keresőbe, hogy influenza, sok beszámolót olvashatsz olyan kismamáktól, akik mostanában voltak betegek, és meggyógyultak. Én most estem túl rajta, szombat este lázas voltam, nem tudtam aludni a hátfájástól, de mára teljesen jól érzem magam, még gyógyszert sem vettem be. Szerintem a baba is rendben van, úgyhogy ezért felesleges lett volna a védőoltást beadatnom.
2009. dec. 7. 22:53
 6/7 anonim ***** válasza:

De nem mindegy, hogy sima infliuenza vagy az agresszívabb H1N1, amin valaki átesik.

Páromnak 2 éve volt egy nagyon súlyos kétoldali tüdőgyulladása, 40 fokos láz napokig, véreset köhögött, szóval iszonyat volt. Valami lórugás antibiotikumot kapott, az első nem is hatott, csak ez az erős.

Amitől meg baromi szarul volt.

Akor is influenzajérvány volt, csak ő olyan, hogy ha beteg, akkor is dolgozik.

Én már nem vagyok kismama, 9 hónapja szoptatok és oltattam, mert vérzéses tüdőgyulladást nem akarok kapni.

2009. dec. 8. 09:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Barátnőm1 hónapja volt kórházba,ekkor 35 hetes volt.Lázas volt 2 napig.Azóta megszületett a kisfia hál istennek semmi bajuk.Rá 3 hétre tudta meg a papírokból,hogy h1n1 volt.Az orvosok nem is mondták neki.Ő amúgy győrben lakik.
2009. dec. 8. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!