Volt már olyan kismama, aki elkapta a H1N1-et, vagy sima influenzát és meggyógyult? (Vagy nem kismama. )
A mai hírekben mondták be, ohgy a kútvölgyiben ápolt kismama meggyógyult haza mehet. Eddig ő az első.
Ezen felbuzdulva valami fejes doki azt nyilatkozta, ohgy van értelme az oltásnak kismamák körében.
Nem tudom ezt neked kell érezned. Ha lehet került a tömeget.. bár a családi összejövetelek karácsonykor felérnek a tömeggel.Meg a vásárlás is:(
Számtalan kismama és nem kismama kapta el az elmúlt években az influenzát és meggyógyult.
És soktízezer olyan ember volt, köztük kismamák is aki megkapta a H1N1-et és nem lett semmi baja.
Na ez az a statisztika amit direkt nem hoznak nyilvánosságra. Még az sincs fent az ÁNTSZ honlapján, hogy eddig hány fertőzött volt.
Németországról vannak adatok, a lakosság 6 %-a esett át a betegségen (az 4.800.000 és 32 halálos eset volt, bár ott egy olyan sem volt aki egészséges lett volna előtte).
Ha ez vesszük itthon is akkor az 600.000 és ebből volt valami 20 halálos áldozat. Tehát a többi meggyógyult
De nem mindegy, hogy sima infliuenza vagy az agresszívabb H1N1, amin valaki átesik.
Páromnak 2 éve volt egy nagyon súlyos kétoldali tüdőgyulladása, 40 fokos láz napokig, véreset köhögött, szóval iszonyat volt. Valami lórugás antibiotikumot kapott, az első nem is hatott, csak ez az erős.
Amitől meg baromi szarul volt.
Akor is influenzajérvány volt, csak ő olyan, hogy ha beteg, akkor is dolgozik.
Én már nem vagyok kismama, 9 hónapja szoptatok és oltattam, mert vérzéses tüdőgyulladást nem akarok kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!