Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan mosakodjak terhesség...

Hogyan mosakodjak terhesség alatt? Lásd bővebben.

Figyelt kérdés
31 hetes kismama vagyok és most olvasom, hogy terhesség alatt tilos a hüvelyöblítés. Én naponta egyszer tiszta langyos vízzel mosom a hüvelyt mivel több folyásom van mint lenni szokott, de egyébként is szoktam. Most ez annak számít? Árthatok ezzel a babának (ujjammal vagy a tusvízzel)? Két hete volt egy gombás fertőzésem amit a Canesten kombi 2 nap alatt rendbe tett már csak ezért sem szeretném abbahagyni. Válaszokat, véleményeket előre is köszönöm...
2009. dec. 7. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
azért irják mert a vizben is lehet baci ami ugye fertőzést okozhat. De szerintem használj forralt vizet és mosakodhatsz tovább.
2009. dec. 7. 14:26
 2/8 anonim ***** válasza:
kimosod a klóros vízzel az egészséges hüvelyflórát, ne is csodálkozz ha állandóan folyásod van, a nődokid nem mondta hogy a mindennapos hüvelyöblítés milyen káros?! kevesebbet öblögess
2009. dec. 7. 16:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem szabad akkor sem minden nap öblögetni, ha nem vagy terhes. Az előttem válaszoló jól írta. A terhesség alatt teljesen normális a több folyás, funkciója van, nem szabad megbolygatni. Ha probléma van kúp, ha nincs más gondod, csak folyásod van (nem gombás, színes, szagos...) akkor csakis és kizárólag tisztasági betét. A terhesség alatt indokolatlanul nem szabad nyúlkálni a hüvelyben, mert nagyon érzékeny és lehet, hogy épp a kezeddel, tussal, irrigátorral... viszel be bacit. Hidd el körbejártam a témát+több orvos is ezt mondta. 34 hetes kismami
2009. dec. 7. 16:39
 4/8 A kérdező kommentje:
a nődokim semmit sem mondott... a védőnő is csak annyit, hogy Canestent használjak ha probléma van. lehet, hogy tudatlannak néztek, de én azt hittem ez normális, hogy az ember mosakszik - persze nem mindenféle vegyszeres cuccal...
2009. dec. 7. 17:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem kifejezetten tilos terhesség alatt a hüvelybe vizet feltolni. Gondolja csak bele, hogyha minden nap hüvelyt öblítesz akkor azzal a nyákdugót ami véd a baciktól a babát akár ki is jöhet, ha minden nap csinálod főképp vízsugárral.

Egy picit ilyenkor több a folyás, de ahogy egy előttem író is írta ha nincs szaga, színe akkor ne izgulj az természetes.

És szerintem a canesten se egy hasznos dolog a terhesség alatt.

Van itt egy oldal, ahol a hüvely váladékról elég sokat írnak, nézd át, meg fogsz nyugodni hogy ez természetes, szerintem csak simán zuhanyozz reggel, este és ezen alkalmakkor válts fehérneműt ami lehetőleg pamut legyen.

[link]

2009. dec. 7. 18:04
 6/8 anonim ***** válasza:
A hüvelyt nem kell öblögetni, ha nincs semmi gondod, még akkor sem, ha nem vagy terhes. Elmozdítod a ph-ját, ha állandóan (naponta)tisztogatod. A hüvely öntisztító, a mindennapi mosakodásnak nem része a hüvelyöblítés. Ha egyébként valami gond van, akkor mind terhesség alatt, mind anélkül, orvos által felírt kúpot szabad használni, ennyi.( A barátnőm hetente elkapott valami bacit (nem a terhessége alatt), mire kikérdezte a doki, és kiderült, hogy szinte naponta kimossa hüvelyét. A doki lecseszte, mondta, hogy ezt hagyja abba, mert nem szabad. Azóta nincs ilyen gondja.) A terhesség alatt ez hatványozottan igaz, nem szabad semmit a hüvelybe juttatni, csak akkor, ha doki felír kúpot természetellenes folyásra. Én naponta 5-8 tisztasági betétet, meg 3 bugyit elhasználok annyi a folyásom, de vettek mintát belőle, nincs benne baci. Ez természetes terhesség alatt.
2009. dec. 7. 18:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Na ezt megkérdeztem nődokitól!!! Én femifit lacto-val öblítettem, de mióta terhes lettem nem. De nagyon kellett már, itt lehurrogtak, mások jóindulatúan azt tanácsolták, h ne. A nődoki azt mondta heti 2-3 ok! A víz nem jó, azt felejtsd el. A laktóz savas hüvelyflórát tart fent, a víz meg csak kimossa. Ha nincs semmi baj szerintem elég, ha egy ilyen tablettát kettőbe vagy háromba törsz, ennek megfelelően kevesebb vízzel öblítesz. Ennyi is elég, és tovább is elég. Én évek óta használom, és csodát tesz.
2009. dec. 8. 16:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Érdekes az én dokim meg azt mondta, hogy nem szabad semmivel sem irrigálni a terhesség alatt. Úgy látszik ebben sem egyeznek az álláspontok(-:
2009. dec. 8. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!