Megfázás, láz terhesség esetén?
a 4-7. hét között a legártalmasabb, de még 8 hetesen is veszélyes, ha lázzal jár. Önmagában a nátha, köhögés az nem árt.
Jó volna tudni a megfázás eredetét, emiatt el kellene menned az orvoshoz. Az ártalmatlan torokfájás lehet mandulagyulladás, ami hamar átmehet lázba. Vagy ha fájnak a végtagjaid, akkor az lehet influenza. Hányás, hasmenés szintén. Ezeket jobb megelőzni. Ha elmész a dokihoz nem fog gyógyszert erőltetni rád, de elmondja mi a teendő, ha belázasodsz vagy hogyan tudod magad kúrálni addig is.
Én 6 hetesen vészeltem át egy mandulagyulladást, lázzal, lázcsillapítokkal (akkor még nem tudtam hogy babát várok) és antibiotikummal. De szerencsére megmaradt a babó.
Azóta 3-szor voltam beteg, mindháromszor nátha és torokfájás, de még időben elkaptam a problémát, és sós vízzel gargarizálva megakadályoztam a fertőzést, illetve emeltem a c vitamin adagot. ezt mindenképp ajánlom neked is.
még annyit hozzátennék, hogy a nátha esetében ajánlott a sűrű kézmosás, és minél többször fújd az orrod, hogy ürüljön a váladék. Ezek azért fontosak hogy ne menjen rá az arcüregedre.
És ha orvoshoz mész, jelezd a váróteremben hogy kismama vagy és előre szeretnél menni, hogy ne ülj a betegek között órákig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!