Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megfázás, láz terhesség esetén?

Megfázás, láz terhesség esetén?

Figyelt kérdés
8+3 hetes kismama vagyok, jól megfáztam sajnos, lázam egyenlőre nincs, remélem nem is lesz. Árthat ez a babának ilyen korai szakaszban? Köszi.
2014. febr. 4. 19:28
 1/4 anonim ***** válasza:

a 4-7. hét között a legártalmasabb, de még 8 hetesen is veszélyes, ha lázzal jár. Önmagában a nátha, köhögés az nem árt.

Jó volna tudni a megfázás eredetét, emiatt el kellene menned az orvoshoz. Az ártalmatlan torokfájás lehet mandulagyulladás, ami hamar átmehet lázba. Vagy ha fájnak a végtagjaid, akkor az lehet influenza. Hányás, hasmenés szintén. Ezeket jobb megelőzni. Ha elmész a dokihoz nem fog gyógyszert erőltetni rád, de elmondja mi a teendő, ha belázasodsz vagy hogyan tudod magad kúrálni addig is.

Én 6 hetesen vészeltem át egy mandulagyulladást, lázzal, lázcsillapítokkal (akkor még nem tudtam hogy babát várok) és antibiotikummal. De szerencsére megmaradt a babó.

Azóta 3-szor voltam beteg, mindháromszor nátha és torokfájás, de még időben elkaptam a problémát, és sós vízzel gargarizálva megakadályoztam a fertőzést, illetve emeltem a c vitamin adagot. ezt mindenképp ajánlom neked is.

2014. febr. 4. 19:34
 2/4 anonim ***** válasza:

még annyit hozzátennék, hogy a nátha esetében ajánlott a sűrű kézmosás, és minél többször fújd az orrod, hogy ürüljön a váladék. Ezek azért fontosak hogy ne menjen rá az arcüregedre.

És ha orvoshoz mész, jelezd a váróteremben hogy kismama vagy és előre szeretnél menni, hogy ne ülj a betegek között órákig!

2014. febr. 4. 19:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot. Sajnos itt nem engednek senkit előre, mindenki siet... :( De azt tudom, hogy nincs komoly baj, mert nem fáj semmim, csak folyik a orrom, még köhögni sem köhögök. Csak jól megszenvedem, mert a terhesség miatt nagyon rosszul vagyok, és keveredik a 2 dolog. Azért csütörtökön elmegyek a nőgyógyászomhoz is, biztos ami biztos.
2014. febr. 4. 19:56
 4/4 anonim ***** válasza:
az orroddal nem nagyon tudsz mit csinálni (egyébként terhesség alatt gyakori az orrdugulás, az orrvérzés) és én náthás is sűrűbben vagyok, mint írtam háromszor is náthás voltam az elmúlt 4 hónapban, egyébként meg 4 évente egyszer kb. Sós vízzel át lehet az orrot is öblíteni, bele spriccelsz, szipogsz kicsit aztán kifújod. Ez oldja a nyákot, ha le van tapadva, meg tisztít, fertőtlenít.
2014. febr. 4. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!