Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bajorországban élő anyukák,...

Bajorországban élő anyukák, kismamák. Hogy működik itt?

Figyelt kérdés
24. hetes vagyok, 2 hete költöztem ki végleg Bajorországba. Voltunk háziorvosnál, aki mondta, hogy kér időpontot, a nőgyógyászhoz, ám ma azt mondta, hogy ez beletelik egy kis időbe. Azonban félek attól, hogy lemaradok a vizsgálatokról stb. Valaki elmondaná, hogy mit tudok tenni? Kit kell felkeresnem? Mert otthon tudom, hogy a védőnőt kellett kiskönyv miatt stb. Ha valaki leírná, ezeknek a folyamatoknak a menetét hálásan megköszönném.
2014. jan. 31. 20:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én egy másik tartományban élek viszont mikor orvost kerestem a neten beirtam a helyet ahol lakok és annyit hogy Frauenarzt in ....... Kiadott néhány találatot és elmentem az egyikhez. Ott egy adatlapot kellett kitölteni és már mehettem is oda minden vizsgálatot, vérvételt, vizeletet, ctgt ott csináltak. Betegbiztositást már intéztél? Mert kelleni fog a kártya.
2014. jan. 31. 21:45
 2/6 A kérdező kommentje:
EU- tajkártyám van, a háziorvos mondta, hogy ne is intézzünk semmit, ezt elfogadják, tudom bárhol használni. Félek,hogy lemaradok valamiről...Ultrahanggal nincs baj, azt a háziorvos is megcsinálja nekem, inkább attól félek, nehogy valami baj legyen, olyan amit a nőgyógyász tud kezelni.
2014. febr. 1. 08:59
 3/6 Katmama válasza:
Szia,én 22 hetes kismama vagyok Bayern-ben.Keress nőgyógyászt a környéken.Ja,és lassan a választott kórházba is be kell jelentkezned,ahol szülni akarsz.Ezenkívül választhatsz "hebamme"-t-terhesgondozásra,szülésre,szülés után látogatásra-ezeket fizeti az itteni biztosító!Én ahhoz az orvoshoz járok,akit a háziorvosom ajánlott...és vidd a magyar leleteidet is!Sajnos azt nem tudom h eu-s kártyára milyen vizsgálatokat csinálnak ingyen.Nekem van itteni bizt.kártyám,és így sok alapvizsgálat ingyenes.És persze van jónéhány,amit ha kérsz,neked kell kifizetned..jó egészséget, és boldog babavárást kívánok!
2014. febr. 11. 17:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Szia. Köszönöm, hogy írtál. Hát itt nagyon nem szimpi a doki, így majd 1 órányira lévő városba fogok átmenni a magyar dokihoz, mert ebben a városban elvileg csak ez a bunkó van. Mi is intézzük a családi biztosítást, mert az mégis csak jobb, bár nemtudom, hogy lehet-e úgy,hogy nem vagyunk párommal összeházasodva.
2014. febr. 12. 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Így utólag olvastam a kérdésed, kár.. Ahogy számolgattam Te is nagyjából akörül szülhettél mint Én. Nekem most mindjár hós a babám. Hol laktok? Van kedved ismerkedni? A babáink biztosan értékelnék :) Írj priviben ha gondolod
2014. szept. 12. 15:41
 6/6 anonim ***** válasza:
mindárt 6 hós*
2014. szept. 12. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!