A hüvelyben levő Coli és egyéb baktériumok mennyire veszélyeztetik a magzatot?
E.Coli baktérium valójában egy bélbaktérium, ebből adódóan valóban nincs helye a hüvelyben, de a dokidnak igaza van, az első 12. hét meghatározó a magzat fejlődése szempontjából, ezért a gyógyszerszedés esetlegesen jobban befolyásolná negatív irányban. A baba zárt burokban van, tehát védett helyen. De természetesen, ha később is fennáll a probléma, akkor biztosan kezelni fogják, mert így nem maradhat. Nekem most a végén van E.coli, és már a méhszájam is nyitva van, kaptam is rá Augmentin nevű antibiotikumot, ami állítólag nagyon gyenge. A doki mondta, hogy ettől nem lesz semmi baja a babának, úgyhogy ne izgulj, nem lesz semmi gond a csöppségeddel. Arra figyelj te is, hogy nagy WC-zés után mindíg előlről hátrafelé töröld ki a papírral, és ha van rá módod, akkor tusolj is.
Boldog babavárást,
39 hetes kismama
Szia!
Én úgy tudom, hogy a bacik a szüléskor a legveszélyesebbek, mert akkor kerülhetnek a baba szervezetébe. Azért nem kezelnek most, mert a 12-14. hét előtt semmiféle antibiotikum nem ajánlott. A méhszáj ennyi idős terhességnél általában még zárva van, és így semmi nem juthat el a babához.
Próbáld ki amit az előttem válaszolók ajánlottak, és hallgass az orvosodra.
Szép babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!