Nagyon meg vagyok ijedve! Uh értékeink Bpd 8,6 cm Hc 31 cm Ac 30 cm Fl 5,8 cm! 32 hetes vagyok de az uh szerint 35-nek mond a doki azt mondta nem gond ja és 2 kilóra becsülte a babát! Szerintetek ez normális?
Ha a doki azt mondja, nincs gond, akkor miért vagy megijedve?
Amúgy ezek a méricskélések méhen belül elég pontatlanok.
És igen, az is lehet hogy 4 kg-os babád lesz. De az sem baj.
A férjeddel milyen alkatok vagytok?
Bár ez sem számít, én kicsi vagyok, alacsony, férjem is vékony, mégis 4 kg feletti lett az egyik gyermekünk.
A másikat meg fél kilóval fölé becsülték, szóval nem kell ezzel fogalakozni.
Mondjuk ha a helyedben lennék, akkor arra figyelnék, hogy ha a baba minden értéke rendben van, akkor nem járulnék hozzá szülésbeindításhoz időnek előtte.
De erre az orvosodnál rákérdezhetsz, ha legközelebb mész, hogy hogyan viszonyul a kérdéshez...
Nekem egesz terhesseg alatt 2 hettel nagyobbnak mertek. Vegul nagy baba lett es betoltott 40 heten szultem. Nincs semmi gond, hogy nagyobb tenyleg ne aggodj.
Mert nagy baba nem inditanak elobb nyugi.
Nekem a masodik babaval 31 +4 naposan bpd 8,7 cm, hc 31 cm, ac 29,5 cm, fl 6,2 cm volt, sulyra 2300 g. Aztan 36 +5 naposan bpd 9,85 cm, hc 34,3 cm, ac 33,6 cm fl 7,4 cm. Becsult suly 3400 g. En is be vagyok tojva, mekkora lesz a vegere. En nem a sulyatol, hanem a fejetol tartok, azt baromi nehez kinyomni :(
Egyszeruen nagyobb az atlagnal, nalam sem kerult szoba sem, hogy emiatt elobbre hoznak a szulest, itt eleg sokat engednek tulhordani is, csaszart sem vetettek fel egyaltalan. Majd megirom mekkora lett...
33 hetesen voltam uh-n, akkor 36 hetesnek feleltek meg a méretei a kisfiamnak, mondták, hogy jó nagy baba lesz, 4 kg körüli, lehet hogy felette lesz, de azért nem extrém, menjek vissza 2 hét múlva kontrollra, mert lehet hogy visszavesz majd ebből a növekedési ütemből. Vissza is mentem, igazolódott is a doki meglátása, miszerint valamennyit visszavett a fiam ebből az ütemből, azt mondta a doki, hogy nem lesz 4 kg-nál nagyobb, de ott lesz 4 kg-nál. Végül 37 és hetesen született meg a kisfiam 3960 grammal és 54 cm-el.:)
Amúgy megkérdezte, hogy mi a férjemmel milyen súllyal születtünk, kiderült számára, hogy mi sem születtünk kis súllyal, így mondta, hogy genetikailag történt, hogy ilyen szép nagyra növekedett a kisfiúnk.:)
Egyébként ezek voltak az én 33 hetes uh eredményeim:
BPD: 90,5 mm
HC: 320 mm
AC: 333 mm
Femur: 69,4 mm
Szóval ehhez képest a te babád méretei némivel kisebbek, ha ez megnyugtat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!