Betegszabi+szülés előtti tgyás. Biztos jól tudja a dokim?
Sziasztok! A következő a problémám: január 11- re vagyok kiírva, és szülés előtt december 14-től szeretném megindítani a tgyás-t. Nov.30-ig dolgoztam és tegnap, azaz dec 1-től kiirattattam magam a dokival.(mivel az a 9 nap betegszabi végül is nem ront majd sokat a gyed-en, azt ugyanis már az idei átlagbérből számolják majd) Ő azt mondta, hogy így egészen a szülésig táppénzen leszek, mert olyat nem lehet, hogy dec 13-ig betegállomány, dec 14-től meg terhesállomány. Ebből kiindulva csak jövőre vehetem igénybe a tgyás-t? Vagyis az idei táppénzzel is rontott átlagomat veszik figyelembe.
Szerintetek?
Menj be az OEP-be és kérdezz rá, ők tudják igazán a tutit és készségesek is!
Magánvéleményem szerint simán mehetsz 28 nappal előbb TGYÁS-ra én úgy tudom! De az OEP-re hallgass!
Szia! Neked van igazad, nem a dokinak!
Én ugyanígy jártam tavaly. Nem is értem, hogy lehetnek a háziorvosok ennyire alulinformáltak. Elvileg nekik kellene tudni, nem neked.
A lényeg, hogy legkorábban a szülés várható időpontja előtt 28 nappal már megkezdheted a Tgyást, ezen belül te döntöd el, mikor.
Gyakorlatban a háziorvosnak az a dolga, hogy lezárja a táppénzt, és szülési állományba vesz. Ehhez megint a kezdő táppénzes papír kell, erre rá kell írnia kézzel bárhová, hogy mi a szülés várható ideje. Ennyi.
De a legegyszerűbb, ha felhívod az OEP-et, ott elmondod a konkrét esetet és megmondják, mit kell kérned a dokitól. Így felvértezve menj az orvoshoz és ne hagyd magad, akármit mond.
(Nekem spec. tök ciki volt, még én éreztem rosszul magam, hogy "kekeckedem". De muszáj, nálam pl 10 %-kal több volt a tgyás, mint a táppénz lett volna, azért az nem mindegy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!