S. O. S.! Túl hosszú a kérdés, de annál fontosabb vérzékenységgel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
15 hetes terhes vagyok, eddig semmi tünetem nem volt minden a legnagyobb rendben ment eddig ahogy a nagy könyvbe meg van írva. A babám nemét még nem tudjuk. A doki kérdezte, hogy volt-e a családban valami betegség, allergiás vagyok-e valamire stb.. én mondtam hogy nincs semmi. Tegnap közölte anyum, hogy azért az orvosnak említsem meg hogy apum vérzékeny volt. Anyumnak volt egy terhessége ahol kisfiúval volt terhes, de sajnos 5 hónaposan halva szülte meg:( utána pár évre rá jöttem én és hugom. Nem tudom volt-e köze ahoz, hogy ő fiú volt mi meg lányok. Eddig nem is tudtam, hogy apumnak volt ilyen betegsége, de most ahogy olvasom a beteg apák lányai mind hordozók és ahogy leszűrtem a leírtak alapján, ha fiam lesz ő biztos beteg lesz???????????????? vagy hogy van ez az egész????? nagyon elkezdtem félni....ráadásul olyan hülyeséget álmodtam pár hete, inkább le se írom hogy mit de ez a két dolog nagyon összevág és ijesztő. Nem szeretnék beteg babát. Megőrülök addig is míg nem beszélek a dokival:S:S:S2014. jan. 6. 22:05
1/7 anonim válasza:
A "vérzékenység" egy betegségcsoport, több gén mutációja is okozhatja.
2/3-ad része az, ami nemi kromoszómához kötötten öröklődik.
Ha ilyen betegsége volt apukádnak, akkor te biztosan hordozol egy hibás gént. Ha fiú lesz a gyermeked, akkor ő 50% eséllyel lesz beteg, 50% eséllyel egészséges.
Ha lány lesz, akkor biztosan egészséges lesz, de 50% az esélye, hogy hordozni fogja a hibás gént, így ha neki később fia lesz, akkor 50% eséllyel lesz beteg a fiú gyerek.
2/7 anonim válasza:
jézus az én apukám is vérzékeny. lányom van és egészséges. ha most fiam lesz milyen betegsége lehet?
3/7 anonim válasza:
utolsó vagyok elfelejtettem írni h én is 15 hkm vagyok
4/7 anonim válasza:
Vérzékenység. Hiszen most arról volt szó.
5/7 anonim válasza:
neten olvastam h agyvérzést kaphat meg ilyenek
6/7 A kérdező kommentje:
Atyaég :S Nem gondoltam sose, hogy ez ilyen durva, remélem nem lesz semmi baj:S:S Agyvérzést??? Ezt meg hol olvastad?? A magzat kaphat agyvérzést vagy mi??
2014. jan. 7. 21:10
7/7 anonim válasza:
Azért nem kell ennyire megijedni!A férjem vérzékeny,és otthon vagyunk a témába.Manapság már van rá faktorpótlás.Anyósom apja vérzékeny,tűehát anyósom hordozó lett.Született egy fia,akinek semmi baja nem lett.A férjem született másodszorra,ő már vérzékeny lett,de ezzel a betegséggel is lehet teljes életet élni.Igaz,hogy jobban kéne magára vigyázni,de a férjem nem egy mimóza alkat.Ha néha van valami nagyobb sérülése,akkor ad be magának faktorpótlást vénásan.Amúgy nem 100%,hogy örökli a fiad.Ha megszületik meg kell nézetni a faktorszintjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!