Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19. hetes vagyok. Fekvést...

19. hetes vagyok. Fekvést javasol orvosom egész napra. Sokszor keményedik a méhem. Nagyon félek, ne legyen baj. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2008. júl. 15. 19:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia. Javaslom, hogy tartsd be az orvos utasításait!!!Így a koraszülést elkerülheted. Biztosan szedsz magnéziumot, vasat, terhesvitamint. Most léptél abba a várandós korszakba, amikor a pocak látványosan és jelentős tempóban növekszik. Ezt valószínüleg nehezebben megy. Ha betartod a szigorú pihenést, fekvést akár 40 hétig is birod. Az is lehet, hogy 32-34 het körül csökkennek panaszaid, ill. elmúlnak. Fontos, hogy a HÁZASÉLET-SEX TILOS!!!! Beszélj, énekelj pocaklakódhoz. Relaxálj sokat, hallgas zenét-főleg nyugtatót. Élvezd, hogy kényeztet a család.Erzsók próbált segíteni.
2008. júl. 15. 20:09
 2/10 A kérdező kommentje:

Szia Erzsók! Ez most azt jelenti végig feküdnöm kel?????

Nagyon el vagyok keseredve:(

Hipp Natalt iszom és 3x2 MagneB6-ot.Csak Wc-re kelek fel,de azt elég sűrűn.....

2008. júl. 15. 20:14
 3/10 anonim ***** válasza:

Mindenképp feküdj/pihenj sokat, ne csinálj semmi megerőltetőt, ne cipekedj, kerüld a hosszas ácsorgást (beleértve felejtsd el az órákig tartó vasalást) és a sétát!

Nem tudom, hogy áll a méhszáj állapota, ha esetleg nyitva van, figyelj arra, hogy ne ücsörögj sokat (tehát vízszintben legyél), ne guggolj, a lényeg, hogy ne nyomd lefele a babát!

Tudom, hogy most sok az a "ne", ezt se, azt se, de ha ezeket betartod, nem lesz baj! Ne idegeskedj!

Próbáld magad lefoglalni, olvass, TV-zz, esetleg kézimunkázz, a lényeg, hogy ne a rosszra gondolj!

És beszélj a babához, mert ez fontos! Én a 24. héten lettem veszélyeztetett, a következő 4 hétben a 24 órából 22-t feküdtem, és utána lett egy pici fentlét engedélyezve! Most már lassan betöltöm a 36. hetet...; nem mondom, hogy könnyű volt, de végigcsináltam (a babával); anno a 24. héttől kértem, hogy maradjon velem, mert muszáj, és akkor lőttem be a 36. hetet, azóta kérem arra, hogy legalább addig húzzuk ki!

Tényleg a legjobbakat kívánom! Kitartást és türelmet, mert erre szükséged lesz! Vigyázz magatokra!

2008. júl. 15. 20:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! Egész nap fekszem....és már most unom,de mindent megteszek!!! Most estére jobb,mint egész nap volt! Remélem napról napra jobb lesz!! 15 kutya mellett nehéz fekve maradni,de most hozzájuk sem tudok kimenni:(
2008. júl. 15. 20:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt de a doki nem mondta hogy állandó fekvés annyit mondott pihengessek meg a magne b6 de én nem fekszem állandóan.lehet a méhszáj miatt van mennyi???az enyém 3100 35 hetes vagyok.
2008. júl. 15. 20:52
 6/10 A kérdező kommentje:
Június2. nézte,akkor 3000 volt,most nem nézte,nem akarta macerálni és már akkor is panaszkodtam neki ......annyit mondott legközelebb elég ha macerál....
2008. júl. 15. 21:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem is szigorúan feküdnöm kellet,de csak egy hétig.Akkor mentem vissza ellenőrzésre és sokat javult közben.Utánna csak gyakrabban kellett pihenni.Ha éreztem fáradok,vagy többet keményedtem,akkor rögtön pihi volt.Pedig nekem ki volt nyílva a küső méhszájam is.Szóval ne keseredj el előre,lehet nekedis jobb lesz,csak most így jelzi a szervezeted,hogy igenoóis többet kell pihenni.Amíg nem mész vissza adokihióoz,addig mindenképp feküdj amennyit csak tudsz,bár ez gondolom nem kérdéses számodra sem.Közben bízzál abban,hogy a doki jó hírekkel fogad,nekedpedig elmúlik a sokkeményedés és újra tudsz majdjönni menni.Persze kevésbé szabadcsak lefárasztanodmagad,mint eddig,de nem leszel ágyhoz kötve talán.Én túlhordtam majnem 2 héttel így is.Nem feltétlen jön korábban ettől,sőt.Sokszor úgy vissza tudják tartani gyógyszerrel,hogy aztán már alig várják,hogy utána meginduljon.A barátnőm is így járt,szintén közel 2 héttel hordta túl,pedig 30 hetes kora óta tartották vissza,mondván,hogy korábban jön.30-36. hétig.Aztán 6 hétig nem akart kibújni,pedig akkor már lehetett volna.
2008. júl. 16. 04:35
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!! ma már sokkal jobb mint tegnap:)Remélem nap mint nap jobb lesz:)
2008. júl. 16. 11:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia. Erzsók vagyok. Ne keseredj el!! nem feltétlenül kell feküdni, ülni is lehet. Attól függ, hogy a pocakod és pocaklakód melyiket tolerálja jobban. A Magne B6-ot felválthatod Magnerottal-több magnéziumot tartalmaz. BESZÉLD MAG ORVOSODDAL!!! Ha a Magne B6 szedésére nem igazán javulnak panaszaid.Tudom, hogy szörnyen hangzik az egész napi ücsörgés, fekvés. DE!!! Nemes cél vezéreljen.Mind azért szükséges, hogy minél több ideje legyen pocaklakódnak éretté válnia.Kimehetsz a kutyusokhoz is. Sőt. Ezek szerint kertes házban laktok. Ezért a SZABADBAN pihengess. Csak egy kényelmes nyugágy kell és árnyék hozzá. Mozgósítsd szeretett ismerőseidet, barátaidat. Mindennap látogasson valaki hozzád kisebb, De főleg hosszabb időre. Beszélgessetek, kártyázzatok, társasozzatok, legyetek ötletesek. élvezd a semmittevést. Nem gyakran van részünk benne. Elszalad az a pár hét hamar. És lehet, hogy nem is végig kell pihenni. Ha panaszaid jelentősen javulnak netán lényegesen????!!!! Fel a fejjel. Most nem kell idegeskedni, mert az is kiválthatja és fokozhatja a keményedést.Iktass be a napirendedbe relaxációt. Nyugtat, pihentet, egyenletesebb a vérellátás, stb. Szóval.Élvezdd a babavárást!!!
2008. júl. 16. 16:48
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm!! napról napra jobb! így még nehezebb fekve maradni,de muszáj ! azért ma elmentem vérvételre,de ez nem tartott sokáig!
2008. júl. 17. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!