Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a párom Rh A negativ én...

Ha a párom Rh A negativ én meg Rh B pozitiv vagyok akkor nem lesz semmi baj a picinél?

Figyelt kérdés
Mert egy abortuszom már volt.és még csak ö lenne a az elsö baba.köszi aki válaszol.
2009. nov. 29. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:

En ugy tudom, hogy az a nagyobb gaz, ha te vagy az Rh negativ. Valahol azt olvastam, hogy ilyen esetekben, ha egyik szulo negativ, masik pozitiv, a pozitiv "nyer" es a baba is az lesz. Mivel te vagy a pozitiv, ha a benned cseperedo elet is pozitiv, akkor ketlem, hogy lenne gaz. A gond akkor jelentkezik, ha a mamanak es a babanak eltero az Rh faktora, ugyanis ilyenkor a mama ellenanyagot termel az "idegen faktor ellen" es ha ez bekerul a baba verkeringesebe, akkor kilokheti azt, mint idegen testet. Ez ritkan az elso terhessegnel mutatkozik, de ott inkabb csak az ellenanyagtermeles indul be es a masodik terhessegtol kezdodnek ezek a kilokodest segito folyamatok, ha tovabbra is eltero az Rh faktor. Ezert csinalnak rendszeresen ellenanyag szurest a terhesseg alatt, hogy megelozzek ezeket a problemakat. Ha neked is csinaltak ilyen szurest es negativ lett az eredmeny, akkor ne izgulj, minden rendben lesz.

Kellemes babavarast!

34+1 hetes km

2009. nov. 29. 14:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Rh pozitív anyánál nincs baj semmi esetben.

Baj akkor van, ha az anya RH negatív, a benne növekvő baba viszont RH pozitív. De ezt is orvosolni tudják már manapság, és a baba egészségesen születhet meg. Ilyenkor az első terhesség tünetmentes, a gondok - és a kezelés - a második terhességénl kezdődnek.

Abortusz, vetélés is terhességnek számít.

2009. nov. 29. 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Bizonyara nem lesz semmi baj. Akkor volna ha te volnal rh negativ, de akkor biztosan kaptal volna ellenanyag oltast az abortusz utan.Fel a fejjel. az optimizmus sokat segit.
2009. nov. 29. 15:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megnyugodtam :)) utolsó válaszoló Nem kaptam semmi szurit akkor.
2009. dec. 1. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!