Ha a párom Rh A negativ én meg Rh B pozitiv vagyok akkor nem lesz semmi baj a picinél?
En ugy tudom, hogy az a nagyobb gaz, ha te vagy az Rh negativ. Valahol azt olvastam, hogy ilyen esetekben, ha egyik szulo negativ, masik pozitiv, a pozitiv "nyer" es a baba is az lesz. Mivel te vagy a pozitiv, ha a benned cseperedo elet is pozitiv, akkor ketlem, hogy lenne gaz. A gond akkor jelentkezik, ha a mamanak es a babanak eltero az Rh faktora, ugyanis ilyenkor a mama ellenanyagot termel az "idegen faktor ellen" es ha ez bekerul a baba verkeringesebe, akkor kilokheti azt, mint idegen testet. Ez ritkan az elso terhessegnel mutatkozik, de ott inkabb csak az ellenanyagtermeles indul be es a masodik terhessegtol kezdodnek ezek a kilokodest segito folyamatok, ha tovabbra is eltero az Rh faktor. Ezert csinalnak rendszeresen ellenanyag szurest a terhesseg alatt, hogy megelozzek ezeket a problemakat. Ha neked is csinaltak ilyen szurest es negativ lett az eredmeny, akkor ne izgulj, minden rendben lesz.
Kellemes babavarast!
34+1 hetes km
Rh pozitív anyánál nincs baj semmi esetben.
Baj akkor van, ha az anya RH negatív, a benne növekvő baba viszont RH pozitív. De ezt is orvosolni tudják már manapság, és a baba egészségesen születhet meg. Ilyenkor az első terhesség tünetmentes, a gondok - és a kezelés - a második terhességénl kezdődnek.
Abortusz, vetélés is terhességnek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!