Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxoplazmózisra mikor kértetek...

Toxoplazmózisra mikor kértetek tesztet? Nagyon meg vagyok ijedve, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Még az első hetekben kèrtem, csak közben vàrost vàlltottunk, itt is szóltam màr 4 hete, tegnap betelefonàltam hogy mègis mikor, azt mondták majd a következő terhesgondozàskor. De màr most 17 hetes vagyok. Előtte a karàcsony volt az indok, az előtt legyen meg minden màs. Màr teljesen kivagyok bukva...
2014. jan. 3. 06:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem csináltak egyáltalán, nagyon kicsi az esélye, hogy pont most fertőződnél.
2014. jan. 3. 06:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Én sem csináltattam meg.
2014. jan. 3. 07:03
 3/9 anonim ***** válasza:
Nálunk fizetős a vérvétel (pl toxoplazma 3000 Ft), de nekem is elfelejtettek venni az elsőnél, csak 16 hetesen nézték meg az AFP-vel együtt. A következő vérvétel nálunk a 26. hétben van, ekkor nézik a cukrot, ennél is kérni fogom mert még nem estem át rajta. Valahogy próbáld meg megnézetni magad, az ismeretségi körömben volt toxoplazmás, végig gyógyszert szedett és semmi baja sem lett a babának, és tényleg kicsi az esélye hogy pont most fertőződsz meg, de azért jobb félni, sokat veszíthetsz, és a baba is. Az Uzsokiban (Budapest, én ide járok vérvételre, egyébként magándokim van) olyan vérvételt csinálnak amilyet kérsz, csak ki kell fizetni.
2014. jan. 3. 07:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Miért akarod annyira? Miért vagy megijedve?
2014. jan. 3. 10:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia! nálunk macskamániás volt a család kis korom óta. ezért feltétlenül meg szerettem volna csinálni. a 12 héten a többivel együtt levették a vért. A teszt kimutatta, hogy termelek ellenanyagot, nem kellett a gyógyszer. Miért vagy megijedve? ki voltál/vagy téve fertőzésveszélynek? Mivel ez fizetős vizsgálat, kérsz egy vérvétel időpontot, befizeted nekik az összeget a házi pénztárukba, és már veszik is a vért. Legalábbis nálunk. Szerintem még nem vagy elkésve.
2014. jan. 3. 11:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Csak mert nem volt macskànk soha,es nagyon fèlek hogy a babànak lesz valamijen baja.
2014. jan. 3. 11:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért félsz???
2014. jan. 3. 11:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát ha sose volt macskátok és máshonnan sem kaptad el (nem kellőképp megmosott zöldség pl.) akkor most mitől lenne esélyed elkapni? (Én sem estem még át rajta, de nem is megyek macska közelébe terhesség alatt, és jól megmosom a zöldségeket-gyümölcsöket-húsokat.)
2014. jan. 3. 13:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Felesleges így félni. Nekem 8 hetes terhesen nézték a véremben, és negatív lett. Gyerekkorom óta macskákkal vagyok körülvéve, míg nem tudtam, hogy terhes vagyok, a macskámmal egy ágyban aludtam, almot csak is én takarítottam, rajta kívül még van kettő cicám, és mégsem lettem megfertőződve soha életemben.

Természetesen már ki lett lakoltatva a macs. :)

2014. jan. 3. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!