8,5 hetes kismama vagyok. Ma reggelre barna "nyálkázásom"
volt. Azonnal hívtam az orvosom, aki berendelt egy UH-ra.
Ott azt mondták, minden rendben, nem tudják a vérzés
okát. Utrogestant írtak fel és Magne B6-ot. Mi lehet ez?
Nem akarlak ijesztgetni, de nekem pont ez volt - 7 hetesen elvetéltem. A doki kiiratott táppénzre és ágynyugalmat rendelt el.
Amit most tehetsz, hogy fekszel, nem csinálsz semmit és a természet majd eldönti, hogy mi lesz. Szorítok Neked!
2008. júl. 15. 15:06
Szia.én 15 hetes vagyok nekem a 2 hete volt ilyen, de nekem volt egy kis vér is.Én is azonnal orvoshoz mentem,megvizsgált,és ő is látta a méhszáj vérzését,ennek ellenére a babámnak semmi baja nem volt.A doki kenetet vett, h gyulladás, vagy gomba.(mára kiderült h eggyik se volt.)pihenést, rengeteg pihenést irt ki.ő nem rémizgetett.azt mondta amig kifelé vérzik egy picit a méhszáj addig nics gond, csak befelé ne vérezzen.A pihenés tényleg segített, én ittam még kálciumot,és szedtem c vitamint mellé.ja és nyugi,de tényleg.ne gondolj arra h elmehet a babád.boldog babavárást.
2008. júl. 15. 15:18
Az első hozzászóló vagyok: engem 2 orvos is látott és az alábbiakat közölték egymástól függetlenül: terhesség alatt minden vérzés, barnázás rendellenes, 12. hétig pedig bármi megtörténhet. Nekem sem volt látható belső vérzés a magzat irányába, még a szívhangját is meghallgattuk. Ennek ellenére sajnos elveszítettem. Nem rémísztgetni akarok, mert nagy az esély, hogy természetesen megmarad a pihenés és a gyógyszer hatására, de a rosszabbik oldal is benne van. Én sem hittem el, hogy velem ez megtörténhet... Csak segíteni akarok. Elnézést kérek érte!
2008. júl. 15. 15:35
szia. a második valaszoló vagyok.Sajna tényleg benne van a rossz oldal is.nekem se mondta a doki, h nem rendellenes h vérzek,de jolesett h nem azt mondta h elveszítem a babám.bíztatott és kérte h tartsam be amit ő mond.mindezek ellenére nagyon sokaknak megy el igy a babája.sajna,nagyon sajnálom ami veled történt.amikor véreztem sirtam a rendelőbe,mert arra gondoltam már nincs is babám.a doki azt mondta,csak pozítívan.ne gondoljak ilyenekre.
2008. júl. 15. 15:44
Az első válaszoló vagyok: pontosan tudom, hogy miről beszélsz, én is így voltam vele. Sírtam, pedig mindkét doki mondta, hogy ez csak pecsételős barnázás, elvileg semmiség. Ennek ellenére mégis megtörtént.
Én csupán azt mondom és arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a hangsúly a gyógyszer szedésén és a pihenésen van, amit nagyon komolyan kell venni. Ezek a tünetek olyanok, amelyekre nagyon oda ell figyelni. Mindkettőtöknek nagyob boldog és probléma mentes babavárást kívánok!
2008. júl. 15. 15:50
Bocsi az indiszkrét kérdésért, válaszolni sem kell, csak gondolj bele: együtt voltál a pároddal a barnázás előtti este? Nekem egyszer fordult elő ilyen barnázás szex után, mondjuk én ögtön utána véreztem picit, pirosat, és csak pár csöpp lehetett. Ez előfordul, mert az egész altest vérbő terhesség alatt, a hüvely fala is, így pici sérülésnél is vérezhet. Lehet, hogy nem vetted észre akkor, de a vér megalvadt, és lassanként kiürült a hüvelyváladékkal. Nekem azt mondták, amíg csak nagyon pici vér van, pl pár percig, és mellé egy picikét se görcsölsz, nincs komoly baj, de a pihenés indokolt lehet.
2008. júl. 15. 16:00
Az igaz, hogy a természet elintézi: pl azért van kevesebb beteg vagy fejlődési rendellenességgel született baba a fiatal nőknél, mert nekik még jól működik ez a szűrőrendszer, az életképtelen babát elvetélik még a 12. hét előtt (minél idősebb valaki, annál kevésbé működik ez)Nekem a 7 hetes UH-on (ez lett volna az élő terhesség megállapítása) nem láttak még szívhangot, ekkor mondta nekem a doki, hogy felesleges idegeskednem ezen, ha a természet úgy akarja, úgyse marad meg, mert valszin beteg lett volna...
2008. júl. 15. 16:01
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaitokat. A párommal 3 napja voltunk együtt, barnázgatni ma reggel kezdtem. Tegnap és ma kicsit fájdogál a hasam, nem vészes és nem mindig. Tudom, hogy benne van, hogy elveszíthetem, de nekem már nem ő lenne az első. A második válaszolótól kérdezném, hogy szedtél esetleg valamilyen gyógyszert a pihenés mellett? A sok pihenés pontosan mennyi?
Szia! Én az 5. hétem végén barnás nyákkal mentem el orvoshoz. Nem látta, hogy honnan jött a vérzés, de írt fel gyógyszert és "extra" adab MagneB6-ot. Veszélyeztetett terhesként írt ki és pihenést mondott. Azóta szinte egész nap fekszem, nem emelek, párom takarít,mos, főz.
Ne keress kérdéseket olyanra, amit az orvostudomány sem tud. A te dolgod most pihenni és vigyázni magatokra!!!
2008. júl. 15. 16:27
szia.remélem még olvasod mert csak ma tudtam irni.a 2.válaszoló vagyok.gyógyszert nem irt a doki.a kálciumot,c vitaminnal egy belgyógyász rokonom ajánlotta,pont az ilyen esetekre.a magneb6-ot is ajánlom,de e doki nem mondta.a fekvés a tuti gyógyszer.én örökmozgó vagyok,ezért időnként fel-fel keltem ezt azt csinálni.de pár perc mulva éreztem a folyást.ugy h vissza feküdni.ez amiigazán segít, és a nyugi.próbálj ne gondolni ré,de tényleg.drukkolok neked.tudom milyen rossz érzés ez.remélem nem lesz semmi gond veld.vigy magadra.ha van kedved irj.egrikati71@freemail.hu.
2008. júl. 16. 09:03
Kapcsolódó kérdések: