Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rh - a vércsoportom, de már...

Rh - a vércsoportom, de már szültem. Ilyenkor adnak anti-D injekciót?

Figyelt kérdés
Úgy olvastam több helyen,hogy adnak injekciót,az előző terességemnél nem kaptam,de szülés után igen.29 hetes vagyok.
2013. dec. 25. 15:06
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
én nem tartottam igényt egyik gyereknél se az anti-D-re.
2013. dec. 25. 15:07
 2/9 anonim ***** válasza:
Én + vagyok,elsőnél nem kaptam, másodiknál besárgult a baba, akkor vettem tőlem megint vért és kaptam anti-D-t!
2013. dec. 25. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
csak ha a baba vércsoportja pozitív akkor kell
2013. dec. 25. 15:40
 4/9 JnéHN ***** válasza:
Én mind a két gyerek után kaptam anti-d szurit. Senki nem kérdezte, hogy kérem, vagy nem, adták. Egyébként az Rh összeférhetetlenség is egyfajta veszélyeztetett terhesség.
2013. dec. 25. 16:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Én 0RH- negatív vagyok. Kétszer szültem, mind a 2 gyerekemnek A+ pozitív lett a vércsoportja, mind a kétszer kaptam is a szülés után anti-d injekciót. Most a 3. babámmal vagyok terhes, de még valamikor az első 12 hétben néztek vérvétellel vércsoport összeférhetetlenséget, igaz nem járok magánrendelésre. Most 30 hetes vagyok.
2013. dec. 25. 17:54
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,a fiam is negatív vércsoportú lett,szülés után kaptam is injekciót,de azért szólnom kellett,hogy kapjak.Néztek ellenanyag szűrést,ami eddig negatív volt,csak azt nem tudtam,hogy jár-e automatikusan következő szülés előtt is ilyentájt,vagy nem,hanem elég az,amit szülés után adtak.
2013. dec. 25. 21:31
 7/9 anonim ***** válasza:
na jo most nagyon tudatlan leszek, elbezeseteket kerem. en meg nem szultem es terhes sem vagyok (sajnos). az rh osszeferhetetlenseget hogy vizsgaljak? mert ha jol tudom terhesseg alatt is kap az anyuka injekciot. egy vervetelbol ki tudjak szurni hogy fenn all az osszeferhetetlenseg veszelye?
2013. dec. 26. 07:36
 8/9 A kérdező kommentje:

Vérvételből nézik az összeférhetetlenséget.

Én is úgy tudtam,hogy az Rh - anyukák ilyentájt kapnak,több helyen olvastam,és ezért tettem fel a kérdést.

2013. dec. 26. 09:52
 9/9 JnéHN ***** válasza:
Én nem kaptam terhesen, egyszer sem.
2013. dec. 26. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!