Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenkinek kell sárgatest...

Mindenkinek kell sárgatest hormont szednie, akinek volt már vetélése?

Figyelt kérdés

Nekem márciusban volt egy műszeres befejezésem, szívleállás miatt (9.hét).

Akkor a műtétet végző orvos azt mondta, hogy a következő terhességnél kell majd szednem.

Most 6 hetes vagyok, a dokim viszont meg sem említette a lehetőséget. Csak annyit mondott, hogy egy vetélés még nem számít.

De engem ez nagyon zavar, nem tudom, mi lenne a jó!

Nem kellene a biztonság kedvéért mégis felírnia?

2008. júl. 14. 15:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

A 2. vetélésemnél szedtem az utrogestan(sárgatest hormon)és sajnos így is bekövetkezett hogy nem fejlődött az embryo a petezsákban. Amikor áprilisban ismét teherbe estem, akkor a dokim nem írta fel a gyógyszert, és most nincs semmi probléma, már a 14. héten vagyok.Szóval szerintem a dokid tudja hogy mit kell tenni, és a lényeg hogy ne parázz, és szedjél folsavat meg vitaminokat.Esetleg ha nagyon aggódsz, akkor kérjed ki más doki véleményét is!

Boldog babavárást!

14 hetes kismami

2008. júl. 14. 17:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Általában igen! Az embrió korai időszakban történő elhalásában az esetek döntő többségében az alacsony sárgatesthormon szintje a felelős, ezért a következő terhességnél gyógyszeresen pótolják.

Nekem is volt mised.ab-m a következő terhességnél Duphastont kaptam, egészséges kisfiam született.

2008. júl. 14. 20:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem is volt már egy vetélésem, de nekem még csak nem is említettek hasonlót sem.

Egyedül a vasat kell szednem a terhesvitamin mellett, és magamtól kezdtem el 2 naponta plussz kálcium pezsgőtablettát inni.

18 hetes kismami

2008. júl. 15. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!