A cukorterheléses vérvételt hogy bírtátok ki, hogy ne
egyetek?
Figyelt kérdés
Nálunk úgy van,hogy 7-re mész a vérvételre,leveszik az első vért, 1 óra múlva visszamész meginni a cukros vizet,majd 2 óra múlva megint vérvétel!Szóval ha előző este 9-10-kor vacsizok!,akkor a vérvételes napon jó ha lesz 11-12 mire ehetek!Azért ez már kínzás kismamáknál!
Hát én iszonyú éhes voltam a végére, cukros lötty ide vagy oda... Ami kijönni nem akart viszont szörnyű savat csinált.
Egyszerűen ki kell bírni, nincs mit tenni. Foglald el magad, olvass, vagy vidd a párod, vagy egy barátnőt, beszélgess... Eltelik valahogy.
2013. dec. 18. 12:24
12/20 anonim válasza:
Hm..nálunk meg úgy van,vagyis voltam már,hogy 7:30 kor levették a vért utána mindjárt megittam a cukros,citromos levet,aztán 8:30 kor vissza 2. vérvétel,aztán 9:30-kor ismét vissza és 10:30 kor vettél le a 4. vért.
A cukros,citromos lé,kb 10 óráig tartotta bennem a lelket,aztán elkezdtem már rettenetesen éhes lenni,de kibírtam.
2013. dec. 18. 12:51
13/20 anonim válasza:
Nálunk is így van, ahogy nálatok. Egyébként azért kell egy órát várni, mert elvileg az ilyen mérés pontosabb, mint az újjbegyes, és gondolom nincs meg 5 perc alatt. Az meg logikus, hogy miért kell az eredményt megvárni :)
Szerintem ki lehet bírni, a lötyi eltelít, és olyan édes hogy egy darabig biztos nem tudsz kajára gondolni :) de persze ki lehet bírni egy kis vízzel :)
2013. dec. 18. 13:11
14/20 anonim válasza:
Nálunk úgy volt, hogy odamentem nyitásra, az elsők között vették le tőlem a vért. Majd megittam a cukros lét, ami nem volt rossz, sőt mivel éhes voltam, kifejezetten jól is esett. Előttem az egyik kismamába alig bírták beerőszakolni, öklendezett tőle, én meg nem értettem, mi baja. Én az utolsó cukordarabot is kikanalaztam. Utána simán kibírtam két órát, hiszen már nem voltam éhes. Ez csak az én példám, de mivel nem vagyunk egyformák, így senki nem tudja garantálni, hogy mindenkinek ilyen könnyen megy.
2013. dec. 18. 13:14
15/20 anonim válasza:
Ha 7-kor leveszik, 8-kor megiszod és 10-kor megint leveszik, akkor 10-kor már ehetsz, nem kell délig várni. Annyit azért ki lehet bírni. Ne menj tömegbe, hogy nehogy elájulj, egyébként nem olyan nagy szám ennyit váni az evéssel. Bár én egyébként sem vagyok nagy étkű... Viszont a második terhességemnél kihánytam az egészet, így megúsztam a herce-hurcát. :) Nem kívánom, hogy te is így járj, de ha mégis, akkor 8-kor már ehetsz is. :)
2013. dec. 18. 13:20
16/20 anonim válasza:
Miért kell ezt túldramatizálni? Reggel vért vettek, aztán olvastam, beszélgettem, ha hívtak mentem inni, meg vért vetetni, aztán megettem egy szendvicset és hazasétáltam a gyermekemhez. Mikor szültem, reggel 8-tól este 10-ig nem ehettem-ihattam, úgyhogy lesz még ennél nagyobb gondod is.
2013. dec. 18. 13:41
17/20 anonim válasza:
Az első vérvétel után néznek vércukorszintet, ha túl magas, akkor nem csinálják meg a terheléses vizsgálatot. Nálunk egy sima otthoni vércukormérőt használnak. Ha ilyen nincs, akkor gondolom, hogy meg kell várni, amíg a laborból visszajönnek a vércukor eredményeket. Szóval szerintem ezért kell várni egy órát.
2013. dec. 18. 14:00
18/20 piroska és a farkas válasza:
Jé, én azt hittem, ez mindenhol ugyanúgy zajlik... Nálunk - vidék - fél7kor kezdődik a vérvétel,elsőként hívják be a kismamákat, akkor is, ha lene más előttük a sorban, vért vesznek, közben előre megcsinálják a cukros löttyöt, amit még ott azonal meg kell inni - én 1 deci facsart citromlét öntöttem bele... - aztán kiküldenek azzal, hogy ponotsan 2 óra múva menjek vissza. Én azalatt a 2 óra alatt elaludtam ott a kórház folyosóján, ami jobb is volt, mert ugyan nem voltam rosszul, de erőlködnöm sem kellett volna, ha azt akartam volna, h kijöjjön amit megittam... Éhs nem voltam egyáltalán, a nálam lévő víz viszont nagyo jól jött.
2013. dec. 18. 14:13
19/20 anonim válasza:
Felnőtt Ember vagy! Ennyi önmegtartóztatást csak kibírsz!
Nem olyan vészes hogy nem eszel egy nap délig semmit...
Bele nem fogsz halni...
2013. dec. 18. 15:29
20/20 anonim válasza:
Cukros víz? Nálunk nem adnak ilyesmit. Leveszik a vért, azután megiszol egy kis tejet, kiflit és 1 óra múlva mehetsz vissza! Nekem is most kellett volna mennem de idén már nem férek be. majd januárban
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!