Hány db cumisuveget vegyek a babámnak és mellszivot vegyek vagy majd maglatjuk ha megszulok, szerintetek?
Én is olcsot vettem,Lidl-be,mert ugyis sokra lesz eleinte szükséged,és szerintem ugyis kapsz ajàndékba màrkàsabbat.
Én csak egy cumisüveget vettem,mellszivot egyàltalàn nem.Végül tàpszeres lett a lànyom,de idöközbe se volt nehéz megvenni.Neki hat darab van.2 teàs,2 tejes.Mellszivot kölcsönkaptam.
Semmi ilyesmit ne vegyél, hanem bízz magadban, hogy fogod tudni szoptatni!!! Csak erre koncentrálj!
Én semmi ilyen mű dolgot nem vettem anno (cumi, cumisüveg, mellszívó...). Einte nagyon jól ment a szoptatás, aztán, mikor volt pár nap, mikor úgy éreztem, baj van, nem nyúltam rögtön cumisüvegért és tápszerért, mert nem volt itthon. Hanem sűrűbben szoptattam, hogy fokozzam a tejtermelést, illetve fejtem. Kézzel! Minden gond nélkül.
Pár nap alatt újra beállt a kereslet-kínálat egyensúly, és szépen gyarapodott továbbra is a babám.
Pelenkából nekem a Pampers vált be, bár nem túl olcsó, mg az igazat megvallva, nem is nagyon kísérletezgettem. Használtunk Huggiest, Liberót, meg valami környezetkímélő nem tudom milyet, de a Pamperst szerettem a legjobban.
mellszívót vegyél használtan nyugodtan.
nehogy úgy járj, mint én, hogy nem vettem mellszívót, mer spóroltam, aztán meg amikor hazajöttem a kórházból, pár nap múlva rosszul lettem, belázasodtam (tejláz), és akkor rohangáltunk elfogadható árú mellszívóért, végül a védődnő adott egyet.
cumisüvegből egy elég, egyelőre, majd m eglátod.
pelenkából én először pamperst vettem, azóta csak diszkontosat, nagyon jó az is.
A szopizás elején híg, vizes tej jön a mellből, ez a baba "innivalója", ezzel oltja a szomját, ezért nincs szüksége teára.
A szopizás második felében zsíros, laktató, sűrű tej jön, ezzel pedig az éhségét csillapítja.
Ne hasonlítsd egy felnőtthöz, a babák máshogy működnek.
Cumisüveg használattal könnyen le lehet szoktatni a szopizásról.
Már most láthatod, hogy mindenkinek más jön be és a saját tapasztalatát nyomatja...
Én nem vettem semmi ilyet előre, úgy sem fog kelleni! Ha mégis, majd apa beszerzi...
Mellszívót kölcsönözni is lehet tudtommal. MI kaptunk, szerintem hasznos, de kézzel is lehet:)
Cumisüveget vettünk egyet: vizet kapott, a fiamat az nyugtatta meg.
Cumit is később vettünk, azzal alszik el. De nem minden gyereknek kell, fölösleges szerintem előre megvenni.
Szülés után egy héttel már így kezdte a férjem: Na ma miért megyek a DM-be? ;)
Kedves 14:03-as! Erre jó az igény szerinti szoptatás. Én mindkét gyerekemnél azt tapasztaltam, hogy ha jót evett, elaludt, nem is tudtam volna itatni, ha akartam volna se.
A szoptatásnál nem néztem az órát, nem 3-4 óránként etettem, hanem amikor azt láttam rajta, hogy éhes (szájába veszi az öklét, ha felveszem, keresi a cicit...stb). Volt, hogy nemrég szopzott, aludt rá egy kevesett, aztán cicit kért, de akkor csak rövid ideig szopizott....na, akkor volt szomjas. Megitta a híg, vizes tejet, és kitolta a mellbimbót.
Aztán, ha ltelt valamennyi idő, visszaraktam ugyanrre a mellemre, hogy kiszopizza a laktató tejet is. Ha úgy éreztem, a cici üres, ő meg még nyugtalan, akkor áttettem a másik mellemre, amiből megint csak a híg, vizes jött elsőként.
Mindegy, én csak leírtam az én tapasztalataimat, lehet velem nem egyetérteni. :-) Csak arra szerettem volna felhívni a kérdező figyelmét, hogy ha minden kéznél van, hamarabb nyúl ezekhez a pótszerekhez. Ha nincs kéznél, akkor megpróbálja természetes úton megoldani a problémát. Jó esetben sikerül is. Ha meg nem, akkor még mindig el lehet szaladni a boltba beszerezni a hiányzó dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!