Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen komplikáció/betegség/ví...

Milyen komplikáció/betegség/vírus léphet fel, ami oda vezethet egy szülés/vajúdás alatt, hogy egy nő teljesen meddő lesz, s esetleg még babáját is elvesztheti?

Figyelt kérdés
2013. dec. 3. 18:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Pontos választ nem tudok neked mondani, de szerintem ehhez azért orvosi mulasztás is szükséges. Olyasmit tudok elképzelni, hogy elhal a terhesség a 38-40. héten nem veszik észre elfertőződik és méhestűl babástól kell kiszedni mindent. Vagy esetleg szülés közben elakad a baba emiatt meghal és mondjuk rosszul végzik el a sűrgöségi császárt. Esetleg császár közben valami okból meghal a baba, anyuka néhány nap múlva kap egy fertőzést ami következtében elzáródnak a petevezetékei, vagy elsorvadnak a petefészkei. Szerintem elég ritka, sok tényezős és orvosi mulasztás mellett fordulhat csak elő a kérdésedben szereplő rém történet.
2013. dec. 3. 19:25
 2/3 anonim ***** válasza:
49%

Nem értem, miért csak az orvos hibája lehet az, ha baj történik....Azért a szülés nem teljesen veszélytelen, nem kel azt hinni. Természetes dolog, de attól még nem veszélytelen.

Pl. leválik idő előtt leválik a lepény. A baba megfulladhat, az anya meg elvérezhet.

De egy atóniás vérzésben (a méh nem húzódik össze szülés után) is meg lehet halni akár.

De mondjuk egy bakteriális fertőzés is okozhat az újszülöttnél szepszist.

2013. dec. 3. 19:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Azért, hogy egy anyuka elvérezzen és azt senki ne vegye észre elég ritka jelenség kórházban. Persze orvosi felügyelet mellett is ellehet vérezni, de extra ritka szülés után /közben elvérezni. Az újszülöttet pedig folyamatosan megfigyelik és észreveszik ha valami betegséget kap és azonnal kezelik, vagy viszik anyukát a műtőbe. Nekem vajúdás közben a babám szívhangja leesett 20-ra , akkor már 2 napja vajúdtam, 1 perc alatt hadi készültség lett 3 orvossal 2 szülésznővel, 2 ápolóval, 1 anesztessel. (hajnali 2 órakor) Végül vissza jött a baba szívverése így nem mentünk műtőbe, de 5 percen belül kint lett volna a baba és mind a ketten élve megúsztuk volna 99%ban. Szülés után pedig 2 órán keresztül megfigyeltek, nyomkodtak, vizsgáltak így ha utána lett volna baj észreveszik, babát pedig egyből vagy 5 helyen megszúrták a különböző vizsgálatok miatt, így nála is észreveszik időben ha gond van. Ha egy ici pici esély van fertőzésre akkor pedig egyből tolják az antibiotikumot ló mennyiségben. pl. túl korai magzatvíz elfolyásnál.
2013. dec. 3. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!