Gyed, gyes? Tanácstalan vagyok.
a gyerekagyi segely az a gyes
Csaladit kapsz es vagy gyest vagy gyedet. A munkahelyeden a konyvelot kerdezd meg!
Szia!
A Gyes és a gyermekágyi segély nem ugyanaz. A Gyermekágyi segély szlés után 168 napig jár. Feltételei ugyanazok mint a Gyed-nek. Ha jár a TGYÁS és ezt biztosra tudod akkor a Gyed-nek is járnia kell.
Ha szülést megelőzően azt hiszem 42 nappal szűnik meg a biztosításod, akkor t-gyást még kaphatsz, de ha a szülés időpontjában nem vagy biztosított, akkor gyedet nem.
Tehát, ha most járt le a munkanélkülid és csak márciusban szülsz, akkor egyszeri anyasági, családi, gyes az első hónapban, minden további hónapban gyes és családi.
1.: menj be az OEP-be , ott megmondják pontosan!
2.: jogiforum.hu , jogászok tudnak tanácsot adni a kérdésedre, én is tőlük kaptam!
3.: kiváltod a vállalkozóit, fizeted a TB-d és jogosult leszel
4.: bejelentetni magad veszélyes, mert az OEP és REP rá van állva a "szívességi bejelentésekre". Ellenőrizni fognak ha bejelenteted magad, és ha bebizonyítják hogy nem dolgozol akkor semmit nem kapsz. Ez nem vicc!!
5.: semmiképp ne hagyd veszni a GYED-et, vmit találj ki gyorsan!
Tényleg csak úgy kapsz TGYÁS-t , GYED-et, ha a szülés (GYED) vagy a szülés előtti 42 nap (TGYÁS) biztosított vagy. A munkanélküli is beleszámít, az is biztosítási jogviszony.
Értek hozzá, ha gondolod privi!
De a jogiforum tényleg jó!
Üdv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!