Mit gondoltok ez már terhességi vészes hányás? Nagyon nehezen viselem.
általában, napi 2x 3x hányok, mindig változó, tegnap 5x ez nagyon ritka... próbálom pótolni a folyadékot, de van h bennem marad van h nem... enni úgy ahogy tudok, napi egyszer kétszer, van h kijön, van h nem, de mindig akárhányszor eszek erős hányinger tőr rám, ilyenkor gyorsan lefekszem és enyhül...
úgy érzem már h nem bírom, nagyon le vagyok gyengülve, az egyszerű házimunkát sem tudom megcsinálni, a főzés meg egy igazi kihívás, mintha a maratont kellene lefutnom, gyakorlás és megállás nélkül... szó szerint... nagyon kivagyok... és ez a állandó letörtség miatta... mintha depresszíóba esnék lassan :( 8+2 hetes vagyok, 5 hétem kezdődött... meddig tart még?? :(
Hát ez nem túl klassz.
Sajnos változó, hogy kinél meddig tart. Olyat is ismerek, akinél a 10. héten elmúlik, nálam a 18-on múlt el, és van, aki a kórházban köt ki, mert már az infúzió kell.
Remélem Te a szerencsés kategória leszel!
Próbálj sokszor keveset enni, szinte folyamatosan rágcsálni. Ha lehet, a főzést teljesen hagyd el, bízd másra, vagy rendeljetek.
Ez még nem az, nyugi! Minden amit leírtál teljesen normális a terhesség elején. Nagyon sokan szenvednek tőle. Általában az első trimeszter végére enyhülnek, vagy teljesen meg is szűnnek a panaszok.
Boldog babavárást!
Részvétem! Nekem a 8. héttől kezdődött, hasonlóan, mint neked. Nekem szinte mindennap megvolt a napi 5 alkalom...
A 16 héttől kezdett enyhülni.
Most 18 hetes leszek, és már csak napi egy-két alkalommal hányok. De van egy-egy nap, amikor abszolút minden rendben. Hát ez van! De ez azért már haladás!:)
És emellett dolgoztam/dolgozom is.
Kitartás neked, még ha nem is könnyű!:)
nálam -13 kilónál mondta a doki, hogy még 1 kiló és befektet a kórházba
a 6. héten kezdtem hányni, napi 4-5 alkalommal, a csúcs a 7 alkalom volt, ennivalóból semmi nem maradt bennem, vízből csak kis kortyokat ittam, de azt is ritkán, mert az is kikívánkozott. Aztán egy kicsit jobb lett a 14. hét után, ekkor már "csak" napi 3x hánytam, egészen a 7. hónapig. Ott végre megszűnt. A 13 kilóból 4 jött vissza, így -9 kilóval mentem szülni, a baba egészségesen, megfelelő súllyal született.
Tehát a vészes hányás nem ott kezdődik, amit Te írsz, de tudom, hogy milyen érzés, tudom, hogy mennyire legyengíti a szervezetet és romba dönti az amúgy boldognak kikiáltott korszakot az állandó rosszullét.
Így voltam én is 8-9 hét között 2x voltam ügyeleten mert még a víz sem maradt meg bennem:(
13.héten varázsütésszerűen elmúlt nem voltam többet rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!