Napi 1, max 2 szál cigi mekkora gondot okozhat a babánál?
Dohányzásnak számít az is. Mindenképpen káros hatása van a babára nézve, csak nem annyira, mintha napi 1 dobozzal szívnál el.
Amúgy lehet hogy a napi 1-2 szál cigi nem tűnik soknak, de akkor kezdjünk el számolni!
Az egy héten 7-14 szál cigi, az 1 hónapban 28-56 szál és az 9 hónapon keresztül 252-504 szál cigi, vagyis az kb. 13-26 doboz cigi. Szerinted????
Szokjál le! Én is cigiztem terhesség előtt, aztán utána nem voltam önző, hanem néztem a gyerekemet és letettem! Ennyi az egész.
Innentől kezdve inkább tedd le azt az egy szálat.
Segíthet a teljes leszokásban, ha elmondod, milyen formában, mikor szívod el. Stresszes melóhely? Reggeli szertartás? Mert ezeket könnyű kiküszöbölni, új, egészségesebb szokásokat vehetsz fel, pl. a cigi elszívása helyett elrágsz néhány szem diót, pár karika répát, vagy csinálsz egy csésze teát, vagy ennél még az is jobb, ha elmajszolsz egy kis kocka csokit...
Felelősségteljes kismamaként, amikor előveszed azt az egy szál cigit, gondolj arra, hogy te jól fogod érezni magad, de a babád még hosszú ideig szenved. Az oxigén az, ami élteti és a bagóval lecsökkented a számára létfontosságú anyagot.
Így is sok minden van, ami nem tesz jót, de nem tudjuk kikerülni (szmog, füst), akkor direktbe ne mérgezzük a babánkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!