Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Napi 1, max 2 szál cigi...

Napi 1, max 2 szál cigi mekkora gondot okozhat a babánál?

Figyelt kérdés
2013. nov. 27. 11:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%

Dohányzásnak számít az is. Mindenképpen káros hatása van a babára nézve, csak nem annyira, mintha napi 1 dobozzal szívnál el.

Amúgy lehet hogy a napi 1-2 szál cigi nem tűnik soknak, de akkor kezdjünk el számolni!

Az egy héten 7-14 szál cigi, az 1 hónapban 28-56 szál és az 9 hónapon keresztül 252-504 szál cigi, vagyis az kb. 13-26 doboz cigi. Szerinted????

Szokjál le! Én is cigiztem terhesség előtt, aztán utána nem voltam önző, hanem néztem a gyerekemet és letettem! Ennyi az egész.

2013. nov. 27. 12:26
 12/22 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon birom mikor arra fogjak a bagozast h az idegessek es az elvonasi tunetek nagyobb kart okoznak. Pff ez komoly? Ugyan mar bemagyarazas az egesz. Ilyen nincs. De tudnek irni rola jo par soron keresztul, de nem fogok... mindenki dontse el h a gyereke az elso vagy sem, ha meg nem megerett-e mar szulove valni?!
2013. nov. 27. 12:35
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
erős dohányos voltam, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok. A pozitív teszttől a mai napig egy szálat sem szívtam, sőt, onnan is kimentem ahol cigiztek. Most 8 hónapos a fiam. Az orvosok sem tudják 100%-ig, hogy mennyire, és miben káros, de biztos nem tesz jót. Kitartás, ha nekem ment, neked is fog! :)
2013. nov. 27. 13:00
 14/22 anonim ***** válasza:
79%
Amint latom a bagos kismamak megerkeztek es szepen nyomjak le a pontokat. Hajra ugyesek vagytok de ti meg attol marha onzo es gyenge embek maradtok. :-)
2013. nov. 27. 13:22
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ne foglalkozz velük. Elég tudatlan ember az aki lepontozgat másokat. Én mindenkinek küldtem a zöld kezecskét azért is.
2013. nov. 27. 13:29
 16/22 anonim válasza:
85%
Szia! Én 6 hetes vagyok és mióta a teszt kimutatta,hogy ketten lehetek,még 2-3 napig cigiztem de aztán letettem mert szurkált a hasam és nem is esett jól! Ha egészséges csöppséget szeretnél és az orvos nem utasit dohànyzàsra, akkor tedd le! Nem olyan nehéz! :) Én 12 èv erős dohànyzàs utàn döntöttem igy! :) Tovàbbi boldog babavàràst! :)
2013. nov. 27. 13:33
 17/22 anonim ***** válasza:
74%

[link]

Innentől kezdve inkább tedd le azt az egy szálat.

Segíthet a teljes leszokásban, ha elmondod, milyen formában, mikor szívod el. Stresszes melóhely? Reggeli szertartás? Mert ezeket könnyű kiküszöbölni, új, egészségesebb szokásokat vehetsz fel, pl. a cigi elszívása helyett elrágsz néhány szem diót, pár karika répát, vagy csinálsz egy csésze teát, vagy ennél még az is jobb, ha elmajszolsz egy kis kocka csokit...

Felelősségteljes kismamaként, amikor előveszed azt az egy szál cigit, gondolj arra, hogy te jól fogod érezni magad, de a babád még hosszú ideig szenved. Az oxigén az, ami élteti és a bagóval lecsökkented a számára létfontosságú anyagot.

Így is sok minden van, ami nem tesz jót, de nem tudjuk kikerülni (szmog, füst), akkor direktbe ne mérgezzük a babánkat.

2013. nov. 27. 13:58
 18/22 anonim ***** válasza:
15 valaszolo nem is erdekel tulzottan csak megjegyeztem :-) en is am direktbe nyomtam mindenkinek zoldet. :-)
2013. nov. 27. 14:19
 19/22 anonim ***** válasza:
74%
1-es szorítok neked , minél hamarabb sikerüljön újból a terhesseg !
2013. nov. 27. 14:55
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
5 hetes voltam amikor megtudtam hogy terhes vagyok. Utána még legalább 1 hónapig szívtam. Aztán feltettem ugyanezt a kérdést amit te. Lehurrogtak,hogy milyen anya leszek,hogy még a cigit se tudom letenni a gyerekemért. Elgondolkodtató válaszokat kaptam,ami arra ösztönzött,hogy ne gyujtsak rá többet. És a legfontosabb válasz ami volt az,hogy Gondolj bele! Míg azt az 1 szál cigit elszívod,abban az 5 percben a babád fuldoklik! Ez legyen mindig előtted és sikerülni fog! Nekem is sikerült! Azóta 23 hetes vagyok és egészséges a babám!
2013. nov. 28. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!