Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek az első trimeszterben...

Akinek az első trimeszterben volt vérzése, de a baba továbbra is szépen fejlődött, kiderült, hogy mitől volt a vérzés?

Figyelt kérdés
Vagy ez nem mindig szokott kiderülni? Nekem volt a 6. héten, de egyszerűen semmit nem mondtak az orvosok! Létezik, hogy nem tudják az okát? Egy haematóma mennyi idő alatt alakul ki és szívódik fel, és mennyire vérzik? Lehet, hogy az volt, csak mire megnéztek Uh-val, felszívódott? A vérzésem kb. egy fél betétnyi volt, azóta semmi hál'Istennek, a babám is jól van. De aggaszt, hogy nem mondtak semmit a vérzésre. Aki volt hasonló helyzetben, írjon! Köszönöm!!!
2009. nov. 20. 14:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem hematóma miatt volt barnázásom pár hétig (egyszer volt csak pár csepp vér). Talán a 10. hétre múlt el teljesen a barnás folyás (6. héten kezdődött), Utrogestant kaptam a 15. hétig. Azóta nem volt ilyen jellegű problémám szerencsére, most 30hetes vagyok. Ne aggódj, nem lesz semmi baj, pláne ha a babád is jól van! :) Pihenj sokat, és ne izgulj! :)
2009. nov. 20. 14:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha véreztél, haematómád volt és az orvos nem látott semmit, akkor nem felszívódott, hanem kifakadt! A haematóma olyan mint egy vérhólyag! Azért kell vele feküdni, mert ha rossz helyen van és kifakad, elönti a méhedet, sajnos a baba... le se írom.

Nekem méhlepény leválásom volt, majd haematóma a leválás helyén ami pont a babám fejénél volt. 3 hét alatt szépen helyrejött a méhlepényem, és a haematóma is felszívótott. Aztán volt méhszájsebem egy kúptól, attól is véreztem. A legutóbbi vérzésem attól volt, hogy elkezdtem, nyílni, megint elöntött a vér.... szerintem ezek előfordulnak, vannak nők akik vérzékenyebbek, testük rosszabbul viseli a megterhelést, változást. Elég sok iloyen kismamival találkoztam, csak ne idegeskedj ezen!

boldog babavárást!

2009. nov. 20. 14:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt haematomám,a 6.héten vették észre,8,hét végén volt pici vérzésem,2 nap múlva mentem dokihoz(Hétvége miatt az ügyeleten szinte le se sz......k.Szóval 2 nap múlva az uhn már nem látszott semmi,szerintem amiatt volt a vézés is,de nem mondtak rá semmit.Azóta sincs semmi baj hál istennek.Nekem is haematomád van?14+4hetes kismami.
2009. nov. 20. 14:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Lehet, hogy kicsit zavarosan írtam, szóval senki nem mondta, hogy hematómám volt, csak már én gondolok erre, mint lehetséges okra. A vérzés előtt pár nappal voltam uh-n, utána pedig 3 nappal, senki nem mondta, hogy van hematóma, ezért kérdeztem, hogy létezik-e, hogy a két uh között felszívódott. Bocsi, nem akarok butának tűnni, csak annyira idegesít, hogy nem tudni az okát a vérzésnek! Pláne, hogy már volt egy missed ab-om, ezért is izgat ennyire!!
2009. nov. 20. 14:48
 5/7 anonim ***** válasza:
14.42-es vagyok.Szerintem pár nap alatt nem alakul ki,és nem szivódik fel a vérömleny.Nekem 3 hét telt el az első és utólsó uh között 8 hetesen még megvolt 9re tünt el.Azt viszont nem tudom mikor keletkezett ,mivel 6 hetesen az első uhn már ott volt.Szóval más miatt lehetett.Ez mikor volt?Mostanában vagy már régebben?Mert ha nem mostanában,akkor szerintem ne rágódj már rajta,ne idegesisd magad.Végül is nálam se mondtál ki konkrétan hogy amiatt véreztem.Az a lényeg a baba jól van.
2009. nov. 20. 15:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Először hormonhiányt mondtak, a második vérzésnél semmit. A többinél meg már tudtam. Volt, h "sok" volt a házimunka, de orgazmus után is barnáztam. Véreztem pirosat, rózsaszínt, barbát. Eleinte nagyon féltem, de már rájöttem, hogy ez nálam nem annyira komoly. Az utolsó előtti vérzésre pl azt mondta az orvos, h alakul ki a placentám, és azért.

Ja mielőtt kiátkozna valaki: spontán álombéli orgazmusom volt párszor, aminek a hormonok az okai. Amikor tiltva volt nem szexeltem!

2009. nov. 20. 19:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Egy pár hete volt ez, de nehéz megnyugodni, főleg, hogy már veszítettünk el babát... :-( Amúgy azóta nem volt vérzésem, csak néha-néha barnázok, de amiatt már igyekszem nem idegesíteni magam, mert állítólag sok mindenkinek van, és egyáltalán nem biztos hogy rosszat jelent. Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2009. nov. 21. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!