Mostanában szül valaki vagy szült Pécsen? Milyen tapasztalatotok volt?
Februárban szültem, igaz volt fogadott orvosom.
Mire vagy kivancsi?
Én Pécsen szültem, de már lassan 2 éve, lehet, hogy azóta változtak a dolgok.
A gyerekágyas osztállyal teljesen meg voltam elégedve, nagyon kedvesek a nővérek. A körülmények már nem annyira jók, vagyis attól függ, milyen szobába kerülsz. Én egy kétágyas, fürdőszábasban voltam, az teljesen rendben volt, de a több ágyas szobák és a közös fürdők elég lepukkantak. Roming in rendszer van, tehát a baba veled lehet, de beadhatod az örzőbe, ha kell. A babákra ottani ruhát adnak, de vihetsz saját ruhát, ha akarsz, csak ha viszik vizsgálatra a babát, vagy fürdetni, vagy ha beadod az örzőbe, akkor szólni kell, hogy saját ruha van rajta, nehogy elkeverjék.
A csecsemős nővérekkel már nem voltam annyira megelégedve, velem nem voltak túl segítőkészek pl. a szoptatásban, leginkább csak csóválták a fejüket, hogy nem megy, és közhelyeket ismételgettek.
Csecsemősök általában jófejek, volt 2 nővér, még a többieknél is kedvesebbek, segítőkészebbek. Alapszabály, hogy kérdezz ill. kérj segítséget, mert maguktól nem nagyon ajánlgatják. Mondjuk én a második babámat szültem, szóval nekem sok újdonság már nem volt, de első babánál bizony jól jön, ha megmutatják, mit hogyan kell. (Én pl. a szobatársaknak segítettem, mert a nővérek bizony nem mindig értek rá) A gyerekágyas nővérek már más lapra tartoznak. A legtöbbjük eléggé mogorva.
A babaruhát nem kell vinni, adnak. Pelust és popsitörlőt is kaptunk. Ami jól jött az a textil pelus, mert abból kaptunk első nap 2 db-t, és ennyi. Persze bébikém már második nap telebukta az egyiket így jól jött, hogy van nálam pluszban.
Ha kéred, akkor veled lehet a baba, de ha pihenni szeretnél, akkor beadhatod a csecsemősöknek és 3 óránként hozzák szopizni (az első éjszaka általában ez nagyon praktikus megoldás)
A neonatológusok elég érdekesek, harapófogóval kell kihúzni mindent belőlük. A nőgyógyászokkal nekem nem volt bajom, bár fogadott orvosom volt, így sokat nem foglalkoztam a többi dokival
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!