Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tulajdonképpen hányadik héten...

Piroska és a farkas kérdése:

Tulajdonképpen hányadik héten kezdődik a 6. hónap?

Figyelt kérdés
Bocsi a lüke kérdésért, de egy kicsit belezavarodtam..:)
2013. nov. 11. 18:47
 1/4 anonim ***** válasza:
[link] itt van egy kis okosító talán segít. E szerint betöltött 24. héten kezdődik a 6. hónap és 28. a vége. De ez esetben 10 hónapos a terhesség mert hold hónapban számolják, tehát egy hónap 28 napos. Tőlem egyébként soha nem kérdezték hányadik hónapban vagyok, mindig a betöltött heteket kérdezik. Ha meg nem hivatalosan kérdezi valaki (barátok, rokonok stb.) akkor pedig nyugodtan számold úgy ahogy neked tetszik akár hold hónapban akár naptári hónapban. (naptár szerint 26. héten kezdődik a 6. hónap és 30. hét körül ér véget) [link]
2013. nov. 11. 19:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Ém úgy számoltam, hogy kb. 23-27. hét a 6. hónap, 27+1-en kezdődik a 7. hó, 3. trimeszter :) Szerintem 22+4-en lépsz a 6. hónapba. (mivel naptár szerint 4,5 hét egy hónap)

De teljesen igaza van az előttem szólónak, az egészségügyben heteket, napokat kérnek, mást meg úgyis csak hozzávetőleg érdekel :)

2013. nov. 11. 19:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, igazából nem a kérdezők miatt érdekel, én szeretném csak tudni... :)
2013. nov. 11. 20:54
 4/4 Vilcsianyuja ***** válasza:
Ne törd rajt a fejed különösen, mivel a naptári hónapokat nem lehet a hetekhez kötni. Én amúgy a hónapjaimat is számon tartom, de leegyszerűsítve, a kiírt dátumhoz képest visszafelé számolva a hónapokat. Pl. ha december 11-re lennék kiírva, akkor ma tölteném be a 8. hónapot. Ismerősöknek érdemes hónapokban megadni a terhességet, akik nincsenek képben a terhességi hetekkel kapcsolatban, mert így jobban megértik, hol tart a terhesség.
2013. nov. 11. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!