Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok az első kisbabám...

Terhes vagyok az első kisbabámmal, érdekelne, hogy szülés után lehet kérni, hogy a kisbaba vércsoportját megmondják vagy azt automatikusan mondani fogják? Illetve ha kérni kell kell-e fizetni érte és mennyit?

Figyelt kérdés
2013. nov. 9. 23:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Rosszul tudja mindenki, aki úgy tudja, hogy minden kisbabának alapból nézik a vércsoportját, aki megszületik.

A fiamnak se néztek. Nem volt rá szükség. És amikor szültem, akkor többen is szültek a családból és senkinek a babájának nem nézték a vércsoportját!

Ha nem indokolja semmi, akár az anya vércsoportja, akár a baba állapota, valamilyen probléma, akkor nem nézik! A nővérem lányának se nézték, a fiának viszont mikor megszületett, volt egy kisebb műtétje egyből és neki nézték.

2013. nov. 10. 08:51
 12/19 anonim ***** válasza:
a+os vagyok, a fiam is az lett szerencsére. nálunk ráírták a zárójelentésére a vércsoportját. (szfvár)
2013. nov. 10. 11:36
 13/19 anonim ***** válasza:
előző vagyok, nem volt semmi egészségügyi indoka hogy nézzék, alapból megnézték.
2013. nov. 10. 11:37
 14/19 anonim ***** válasza:
49%
Kedves 9-es! Nem vagyok orvos, de korábban egészségügyit végeztem, és ez nem egészen így van, ahogy leírtad. A "0"-ás vércsoportnál, tehát számodra jelent problémát az, ha "B" vagy "A", vagy "AB" vércsoportú a baba, hiszen a 0-ásban nincs semmi ellenanyag. Ilyenkor a terhesség alatt előfordulhat, hogy az anya szervezet ellenanyagot, az ún. E antigént termeli, amely a vérből kimutatható. Én is nullás vagyok, férjem pedig A-s, de nekem nem is néztek ilyesmit. Ez valóban okozhat szülés után súlyosabb sárgaságot, mint az élettani sárgaság, de ez sokkal kevésbé veszélyes, mint az RH összeférhetetlenség.
2013. nov. 10. 11:48
 15/19 anonim ***** válasza:

Nálunk be van írva a kiskönyvbe, hogy vércsoport (köldökzsinórvérből, tájékoztató jellegű) 0+. De gondolom ezt is csak azért nézték, mert vettek le őssejtet a köldökzsinórból. (Nem nekünk, kísérleti célra)

Ha vérre van szükség, mindig néznek előtte vércsoportot.

2013. nov. 10. 15:00
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekünk bele irták a kiskönyvébe kéres nélkül.mi felénk megcsinálják minden babának.
2013. nov. 10. 16:22
 17/19 anonim ***** válasza:
Sajnos hasonló tapasztalatom van, mint a 9-es válaszolónak. Én 0+, kisfiamz B- vércsoportú. Nálunk is ez okozta a súlyos sárgaságot és ezért tudom a vércsoportját.
2013. nov. 10. 17:50
 18/19 anonim ***** válasza:
34%

14-es

Hát persze, ezért volt a lányom hosszú napokat intenzív osztályon, mert kevésbé veszélyes...

Ne szólj bele olyanba, amiről halvány fogalmad sincs!

Nem kívánom azokat a napokat mikor nem tudtam, hogy agykárosodott lesz-e a gyerekem, vagy sem, annyira rosszul volt, még csak szoptatni se engedték kivenni.

De persze aki "okos" és sosem élt át ilyesmit, az mindig mindent jobban tud...

2013. nov. 11. 11:24
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom 18- as most miert vagy ilyen bunko vele hiszen semmi rosszat nem akart azzal amit irt es tok kulturaltan mondta el amit akart. Reszedrol eleg csunya megnyilvanulas volt.
2013. nov. 11. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!