Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a teendő, ha be akarom...

Mi a teendő, ha be akarom magamnak adatni a H1N1 elleni védőoltást? A patikába kell elmennem, vagy a háziorvosnál van vakcina? Recept esetleg kell hozzá?

Figyelt kérdés
Csak azok válaszoljanak kérem, akiknek már beadták!
2009. nov. 16. 12:05
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Nekem még nem adták be, de:) Felhívtam a háziorvosomat, megkérdeztem, hogy mi a helyzet. Elmondta, hogy az ingyenes már elfogyott, úgyhogy fel kell írnia receptre, és úgy kell kiváltanom a patikában. A recept már megvan, de a patikában már 1 hete nincs vakcina, állítólag a héten már lesz.
2009. nov. 16. 12:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

És megveszed pénzért azt, ami ingyen jár??? Mi az, hogy elfogyott? Ez hülyeség. Nála lehet, de akkor igényeljen vagy valami, nehogy már fizetned kelljen érte!

Kismamáknak ingyenes.

2009. nov. 16. 12:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én beadattam magamnak múlthéten, bementem a háziorvoshoz és beadták. Nem kellett gyógyszertárba szaladgálni, volt nekik a rendelőben vakcina.
2009. nov. 16. 12:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Elmész a házi orvoshoz, a hűtőből elő veszi a kis ampullát és beadja...Neked ingyenes uh nem kell a patikából kiváltanod!Én 32 hetes vagyok, múlt héten kaptam meg és semmi mellékhatása nem volt !
2009. nov. 16. 12:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. nov. 16. 12:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát ez tök jó. Azt mondta, hogy még nem szerepeltem a veszélyeztetett csoportba, amikor kiküldték az ingyenes vakcinákat. Persze honnan tudhattam volna 1,5 hónappal ezelőtt amikor hasraütés szerűen mondania kellett egy számot, hogy pont most leszek terhes. Mondjuk az is durva, hogy a nőgyógyászom mondta, hogy az első 12 hetet ő azért kivárná, a háziorvosomnak meg nem volt semmi hozzászólnivalója. 7 hetes vagyok
2009. nov. 16. 13:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ma adattam be,de nem volt ingyenes.Mégpedig azért mert nem a fluval p-t javasolta a nőgyógyászom,hanem a fluarix-et.Ezért viszont fizetni kell a kismamáknak is.Állítólag jobb mint a másik,én nem értek hozzá.A háziorvos ideadta a receptet,kiváltottam(2084Ft)majd be is adták.A fluval p az tuti ingyenes,és a háziorvosnál kéne lenni nem kell hozzá recept.

38 hetes kismami

2009. nov. 16. 17:50
 8/8 anonim ***** válasza:
A fluarix az sima influenza elleni védőoltás, jobb, mint a sima fluval vakcina, de fizetős, viszot a fluval p véd a h1n1 ellen. Tehát téged (utolsó) nem a h1n1 ellen oltottak. Én mind a kettőt megkaptam. Sajna a jobbik oltóanyagért tényleg fizetni kell, de ez biztonságosabb és a gyerekek is ezt kapják, a h1n1 viszont mindenképp ingyenes a kismamáknak!
2009. nov. 16. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!