Hétvégén lesz az esküvöm,14+5hetes leszek, árt a babának, ha iszom egy kevés pezsgőt, vagy valamilyen krémes likört?
Szia! Először is sok boldogságot /jaj de irigyellek/ :)) másrészt pedig a babóhoz gratulálok :)))
Mi az esküvőre alkahol mentes pezsgőt vettünk /pedig akkor még nem voltam terhes/, nem gyerek pezsgő hanem felnőtt csak alkoholmentes.
Én a likőrökből már nem innék mert magasabb az alkohol tartalma, lehet egyáltalán nem árt a picinek de én nem innék, esetleg nyalj bele hogy érezd az ízét. Megkóstolni meg lehet.
Az elso babammal 30 hetes terhes voltam, amikor osszehazasodtunk. En siman koccintottam a pezsgovel, nem hiszem, hogy ezzel barmilyen gondot okozhattam volna. Egy kezemen meg tudnam szamolni, hogy azon kivul az egesz terhesseg alatt hany korty alkohol ittam, ami amugy abban merult ki, hogy neha iszonyatosan kivantam a hideg sort, ha nem volt itthon alkoholmentes es a ferjem eppen bontott egyet, akkor belekortyoltam.
A pezsgore annyian voltunk koccintaskor az eskuvon, hogy eleve csak a pohar harmadaig volt toltve, ugy emlekszem, hogy nem ittam meg az egeszet. Kizart dolognak tartom, hogy ettol barmi baja lehet barkinek.
Most a 2. babamat varom, a 27. hetben vagyok es egyszer mar ittam egy fel bogre forralt bort. Meg sem ereztem es nem tartom kizartnak, hogy lesz meg ra egyszer pelda a kozeljovoben.
Szia!
Most olvastam a kérdést és szeretnélek megnyugtatni, attól a kevéske italtól biztos hogy semmi baja nem lesz a babának.Tapasztalt anyuka vagyok 3 gyerekkel, Igaz világ életemben utáltam az italt, de amikotr a 2. gyermekemmel voltam terhes egy esküvőn voltunk és nagyon megkívántam a narancsot vodkával/kínálgatták a vendégeknek/ és mondtam a páromnak kérjen nekem is. Persze p is és még én is meglepodtem saját magamon is mert azt sem tudtam milyen az íze,de nekem akkor is kellett csak két pici korty és elég is volt.
A 3. gyermekemmel egy nagy bevásárlóközpontban voltunk amikor kóstolót tartottak carolains krémlikőrből és nekem abból is kellett. Meg is jegyezte a férjem látszik, hogy megint terhes vagy. Persze ezt sem tudtam milyen ízű.
Hál istennek semmi baja nem lett a gyerekeimnek a nagyobb főiskolás, a kisebb 2. osztályos gyönyörű kislány és osztályelső. /az elsőnél mogyoróscsokit kívántam meg/ Szóval ezt csak azért írtam le, hogy nem kell hogy lelkiismeret furdalásod legyen pár korty italtól! Sok Boldogságot!
Szia.
En irtam, hogy nem ittam az eskuvomon, mert nem annyira szeretem az italokat.
Csak gyerek pezsgot ittam.
Viszont anyucikam amikor velem volt varandos nagyon kivanta a palinkat, pedig O sem szereti az alkoholt akar csak en.
Viszont akkor minden heten ivott egy apro kortyot (aota sem tobb mint 25 eve)
Az eredmenye az, hogy a palinka szagatol is felfordul a gyomrom :P
Viszont se lelkileg se szellemileg se testileg NINCSEN semmi bajom.Egyebkent az alkoholt is szuri a szervezetunk, nem csak a cigit!!!
Rakerdeztem az egyik orvos baratomtol, aki azt mondta, hogy egy pohar pezsgotol semmi, de semmi baja nem lehet a babanak.(hozza teszem 2tol sem szerinte)
Nekem kifejezetten ajanlottak, hogy igyak szaraz bort.(de nem tudok, mert csak a feher edes tokaji szamorodnit tudom meginni....de most az sem mert rengeteg a savam.)
Kicsit meselnel, hogy sikerult az eskuvo es ha volt lagzi akkor arrol is.
Nagyon gartulalok meg egyszer.
27 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!