Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányinger fogmosástól?

Hányinger fogmosástól?

Figyelt kérdés

13. hétben vagyok, volt 2-3 hétig émelygés, de soha nem hánytam.

Nagyjából egy hete egyszerűen nem tudok fogat mosni rendesen. Mintha a garatreflex pontja a nyelvemen előrébb mozdult volna. Ha a nyelvemhez ér a fogkefe, azonnal öklendezni kezdek, sokszor kis mennyiségű gyomortartalom is elindul felfelé, győzöm visszanyelni.

Nagyon furcsa ez az egész. Van rá bármilyen megoldás? Várható változás?

2013. nov. 2. 20:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem is ez van, de már a 6. héttől. Én sokszor hánytam is rendesen, nem csak öklendeztem.

Az előző terhességemnél is ez volt, amint megszületett a kisfiam, már a kórházban elmúlt ez a kellemetlen dolog.

Borzasztó kellemetlen, emiatt húzom-halasztom a fogászatot, félek, ha doki benyúlkálna a számba, elhánynám magam ott helyben. :(

Próbáltam különböző ízű fogkrémeket, kisebb-nagyobb méretű fogkefét, de semmitől sem lesz jobb. Úgyhogy, csak kitartást tudok kívánni!

2013. nov. 2. 20:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Amúgy sem terhesség előtt, se most nem voltam hányós. Utoljára 10 éve hánytam, de az egy durva ételmérgezés volt, visszajött minden.

Furcsa, hogy csak a fogmosás indukálja. A nyelv hátulján gyűlő fogkrémhab, illetve a fogkefe. Kaptam gyerekfogkefét (dinós vazz...), alig bírom megfogni a rém rövid nyelét, de még attól is...

Alapvetően nem egy főnyeremény a fogam minősége, sok tömött fogam van. Félek, hogy a terhesség miatt amúgy is romlékonyabbak a fogaim és a hiányos fogmosás csak rontani fog rajta :(

2013. nov. 2. 20:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Én hánytam is a fogmosástól...de elmúlt a 20.hét körül:)

Nem voltam soha nagy hányós, még hányingerem sem nagyon volt előtte meg a terhesség elején csakis a fogmosás ami "kiprovokálta"

Szerintem Neked is elmúlik majd jön helyette a többi "tünet" :)))31hetes vagyok de a hányinger/hányás nem jött vissza.

Jó egészséget Kívánok Nektek:)

2013. nov. 2. 20:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon sokáig hányingerem volt a fogmosástól, de nekem igazából a mentolos fogkrém okozta. Mikor lecseréltem citromosra akkor sokkal jobb lett.
2013. nov. 2. 21:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Sziasztok !

Nekem is ugyan ez volt fogmosáskor öklendeztem. Fogrovosnál pedig alig bírtam ki hogy ne hányam el magam . A nyálelszívot is mondtam vegye ki a számból, a vattákat is mert egyszerűen nem bírtam , többször meg is kellett álnia mert olyan erős hányingerem volt 3 kellett vissza mennem hát szőrnyű volt .

Nekem már emgszületett a picim 2 hónapos :)

Kitartás kismamik !

2013. nov. 2. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!