Hányinger fogmosástól?
13. hétben vagyok, volt 2-3 hétig émelygés, de soha nem hánytam.
Nagyjából egy hete egyszerűen nem tudok fogat mosni rendesen. Mintha a garatreflex pontja a nyelvemen előrébb mozdult volna. Ha a nyelvemhez ér a fogkefe, azonnal öklendezni kezdek, sokszor kis mennyiségű gyomortartalom is elindul felfelé, győzöm visszanyelni.
Nagyon furcsa ez az egész. Van rá bármilyen megoldás? Várható változás?
Nekem is ez van, de már a 6. héttől. Én sokszor hánytam is rendesen, nem csak öklendeztem.
Az előző terhességemnél is ez volt, amint megszületett a kisfiam, már a kórházban elmúlt ez a kellemetlen dolog.
Borzasztó kellemetlen, emiatt húzom-halasztom a fogászatot, félek, ha doki benyúlkálna a számba, elhánynám magam ott helyben. :(
Próbáltam különböző ízű fogkrémeket, kisebb-nagyobb méretű fogkefét, de semmitől sem lesz jobb. Úgyhogy, csak kitartást tudok kívánni!
Amúgy sem terhesség előtt, se most nem voltam hányós. Utoljára 10 éve hánytam, de az egy durva ételmérgezés volt, visszajött minden.
Furcsa, hogy csak a fogmosás indukálja. A nyelv hátulján gyűlő fogkrémhab, illetve a fogkefe. Kaptam gyerekfogkefét (dinós vazz...), alig bírom megfogni a rém rövid nyelét, de még attól is...
Alapvetően nem egy főnyeremény a fogam minősége, sok tömött fogam van. Félek, hogy a terhesség miatt amúgy is romlékonyabbak a fogaim és a hiányos fogmosás csak rontani fog rajta :(
Én hánytam is a fogmosástól...de elmúlt a 20.hét körül:)
Nem voltam soha nagy hányós, még hányingerem sem nagyon volt előtte meg a terhesség elején csakis a fogmosás ami "kiprovokálta"
Szerintem Neked is elmúlik majd jön helyette a többi "tünet" :)))31hetes vagyok de a hányinger/hányás nem jött vissza.
Jó egészséget Kívánok Nektek:)
Sziasztok !
Nekem is ugyan ez volt fogmosáskor öklendeztem. Fogrovosnál pedig alig bírtam ki hogy ne hányam el magam . A nyálelszívot is mondtam vegye ki a számból, a vattákat is mert egyszerűen nem bírtam , többször meg is kellett álnia mert olyan erős hányingerem volt 3 kellett vissza mennem hát szőrnyű volt .
Nekem már emgszületett a picim 2 hónapos :)
Kitartás kismamik !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!