Kislány helyett kisfiú, hogyan dolgozza fel?
Feleségemmel babát várunk és a múlt héten megtudta (15. hét) hogy baba kisfiú lesz. Nagyon kislányra készült, végig úgy érezte, hogy lánynak adhat majd életet. Most furcsa depresszió van rajta, és kicsit úgy érzi, hogy kitolt vele a sors. Leginkább azért, mert nem tudja, hogyan fog vele kijönni, mit csinál majd vele közösen? Neki a fiúk túl agresszívek, durvák és nem aranyosak.
Nem érzi, hogy tudna úgy szeretni egy fiút mint egy kislányt.
Fog ez változni?
Hogyan tudok segíteni, hogy feldolgozza ezt a helyzetet?
Hááát, én erre annyit írnék, hogy szerintem akkor kellene elkeseredni, ha azt mondta volna az orvos, hogy beteg lesz....de az hogy most fiú, és nem lány, vagy épp fordítva....én áldom az eszem, hogy nem kérdeztem meg egyiknél sem , hogy mi lesz...majd ha kibújt meg tudjuk...legyen meglepetés a neme...amit mindig is tudni akartam, az az, hogy nem beteg e!!!
Aztán kedves 14-es, van egy olyan dolog is, tök mindegy, mit szeretnél, mert én pl.nem tudom kihordani a fiúkat...sajnos...mégsem törtem össze...így most van 5 lányunk...és hozzá szoktam a csajokhoz. De! Pl. a kereszt fiamat el nem cserélném semmire!!! Egy igazi kis pasi nekem...imádom!!!mind a 198 cm -vel!!! Pedig fiú...és lehet szeretni, sőt mi több, olyan dolgokat beszélünk meg, hogy sokan el se tudják képzelni....
Szóval lehet szeretni mindegyik nemet...így vagy úgy, meg van mindegyiknek a szépsége!!! csak meg kell látni bennük!!!
A páromnak olyasmi félelmei vannak, hogy nem tud majd fiúsan gondolkodni, mi lesz ha lányként kezeli a gyermekét? Nem fog ártani a gyerek fejlődésének? Pl. nem tud azonosulni a pókemberekkel meg a harcirobotokkal. :):):) meg az agresszív játékokkal.
Nem hisztis a feleségem, hanem inkább már most aggódó szülő. Úgy érzi, hogy egy lány gyermeknek könnyebben tudna megfelelni.
32 es vagyok. Szerintem a szülés után meg fog változni. Mint írtam 5 lányom van...na most a 4. lányom, állandóan autókkal játszik, meg Ő a pók ember, meg a batman, meg a stb stb...csupa fiús dolog...hozzá lehet szokni...képzeld el nekem milyen furi, hogy lányom van, és farsangi bálon pókember jelmezt hajkurászok , meg csupa fiús dolgokat...ja , és még hozzá tenném, hogy focizik a kisasszony :) szval nekem is van úgymond egy fiam a lányomban...sztem nem lesz semmi baj...állj mellette mindenben...és örüljetek, hogy nem beteg a bébi!!! Sztem ezt értesd meg vele.....hidd el, meg fogja találni a fiú szépségét is!!! És az hogy agresszív dolgokhoz nem fog hozzászokni? Nem kell agresszív dolgokat tenni...és ez nevelés kérdése..ha nem úgy lesz nevelve, le sem fogja tojni az ilyen dolgokat...
Hidd el...minden a nevelésen múlik...de a nevelésben neked is társnak kell majd lenned....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!