Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Létezik magzatvíz indikátor?

Létezik magzatvíz indikátor?

Figyelt kérdés
Az utolsó hetekben vagyok és pár napja nagyon megváltozott a folyásom. Sokkal hígabb, több és az "illata" is más. Félek, nehogy a magzatvíz szivárogjon és valami fertőzést kapjon a baba. Lehet gyógyszertárban valami indikátort kapni, ami kimutatja, hogy mi a helyzet? Mi ennek a neve és mennyibe kerül? SOS, segítsen aki tud, lécci!
2009. nov. 14. 09:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Elméletileg létezik egy ilyen, de az utolsó információim szerint nem igazán volt ez itthon beszerezhető. Nekem anno azt javasolták, ha kétségeim vannak arról, hogy magzatvíz vagy nem, akkor tisztasági betét helyett pát papírzsebkendőt kell használni, és ha az egy órán belül átázik akkor valószínűleg magzatvíz,
2009. nov. 14. 09:14
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi, de ha itthon nem lehet ilyent kapni, akkor nem vagyok előrébb. Az orvosnál hogy nézik ezt meg? Közben az is gyanús nekem, hogy eddig a vércukor vizsgálatokon mindig jó eredményem volt, de most csütörtökön a védőnőm azt mondta, hogy cukor van a pisimben... a magzatvíznek magas a cukortartalma, nem? Lehet, hogy azt jelezte??? Tud valaki segíteni ebben? EÜ-sök, please!!!!
2009. nov. 14. 09:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezelott meg 3 evvel lehetett kapni a gyogyszertarba (Zalaegerszeg) magzatvizjelzo betetet. Annak idejen aminosense volt a neve. Egy ilyen sargas puha csik volt a tisztasagi beteten es ha annak a szine kek lett akkor magzatviz szivargott. Nem tudom, hogy most miert nem lehet mar kapni, de szerintem kerdezz ra a gyogyszertarba. Annak idejen ha jol emlekszem 24 db volt egy dobozban kb. 2ezer forint korul volt tehat nem volt olcso.
2009. nov. 14. 10:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Rákerestem neten, de semmi találat. Elküldtem a páromat a gyógyszertárba, kiváncsi vagyok kap-e valamit...? A pisi cukortartalmáról tud valaki valami bíztatót mondani? Ha csorognaa magzatvíz, akkor azt észrevenném; max szivároghat, de az is veszélyes lehet, nem? Ha tényleg szivárog, akkor mit csinálnak velem? Befektetnek, vagy megindítják a szülést? Vagy mi van ilyenkor? Meddig lehet szivárgó magzatvízzel kihúzni?
2009. nov. 14. 11:04
 5/8 anonim ***** válasza:
A magzatvíz vízszerű, nagyon sok, hamar átáztat még ha csak szivárog is. Ha csak kevés folyik el azt a szervezet pótolja, ha bizonytalan vagy menj be az orvosodhoz, nekik van erre speckó tesztjük, és meg is vizsgálnak. Nem lesz semmi baj!
2009. nov. 14. 12:02
 6/8 anonim ***** válasza:
uccsó vagyok: al sense kit a neve annak amit keresel, gyógyszerészek rendelik meg a gyógyszertárban. Van a családban, néhány hete rendeltek és kaptak is, szóval biztos hogy létezik.
2009. nov. 14. 12:05
 7/8 A kérdező kommentje:

Uh, köszi! Volt a párom gyógyszertárban, de sajni nem kapott, de ezt az al sense kit-et már megtaláltam neten! Jó drága, 3000ft fölött van. És még egy kis hasznos infót is találtam. ide vágom, hátha másnak is jól jön, amit ma kinyomoztam:

idézet a János kórház szüléfelkészítô tanfolyamából:

I. Magzatvíz elfolyik

Ha lent reped meg a magzatburok:

Ř Pukkanás

Ř Tócsában állok

Ř Nem tudom visszatartani

TEENDŐ: gyors zuhanyzás és jövünk a kórházba.

Nem azért, mert annyira gyorsan megjön után a baba, hanem a fertőzés veszély miatt. Kb. 16 órával a magzatvíz elfolyása után jön a baba.

Ha fent reped meg a magzatburok:

Ř 1 óra alatt átázik a tisztasági betét

Ř 1 óra múlva egy másik is, akkor ez szivárgás

Ř ha biztonytalanok vagyunk, mert lehet erősebb hüvely váladék különösen reggel, melegben, akkor 5-6 papírzsepit tegyünk be, ha 1 óra alatt átázik, akkor az magzatvíz (papírzsepi jobban mutatja, mint a tisztasági betét, ezért ez a javaslat)

TEENDŐ: ha magzatvíz, ua mint fent: gyors zuhanyzás és jövünk a kórházba.

2009. nov. 14. 17:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Ja és ezek alapján, asszem csak bővebb folyásom van, legalábbis nagyon remélem. Kedden megyek dokihoz, addig remélem semmi baj nem lesz. Köszi mégegyszer a válaszokat!
2009. nov. 14. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!