Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon rosszak az eredményeim?

Nagyon rosszak az eredményeim?

Figyelt kérdés

Haematokrit érték: 35,7% (referencia érték: 37 - 45 )

Absz.neutrophil szám : 8,7% ( 2,0 - 7,0 )

Neutrophil%: 79,4 ( 40,0 - 74,0 )

Lymphocyta% : 13,6 ( 19,0 - 48,0 )

Mit jelentenek ezek? Én sajnos nem értem. Volt már valakinek Ilyen értéke? 16hkm

2013. okt. 18. 13:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A neutrophil és a lymphocyta a fehérvérsejt egy fajtája, az arány azt mutatja, hogy a fehérvérsejteken belül mennyi az arányuk. A legnagyobb arányban egyébként ez a kettő van, a többi kb. 10%-ot tesz ki. Kicsit kevesebb a lymphocytád, de ez terhesség alatt OK.

A hematokrit-érték pedig azt mutatja, mekkora a vörösvérsejtek térfogata %-ban a véren belül. Ha alacsony, akkor lehet, hogy vérszegény vagy, ami terhesség esetén megint csak normális.

2013. okt. 18. 13:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Ennyi eltérés nem eltérés, pont hasonlóak voltak nekem is. Persze én rágugliztam, és a legtöbb esetben terhesen ezek kicsit megemelkedhetnek, csökkenhetnek.

Szerintem aggódnod semmiképp sem kell:)

A dokid majd úgyis megnyugtat.

2013. okt. 18. 13:58
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy írtatok. Nagyon megijedtem hogy valami baj van.

De megnyugtattatok.

2013. okt. 18. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Természetes ha terhesség alatt ezekkel az értékekkel probléma van, ugyanis sokkal több vér kering a szervezetedben mint eddig :)

Nekem az első vérvételem még jó volt. de a védőnő mondta, hogy ne szokjak hozzá :) Főként a fehér és vörösvérsejtek értékei fognak romlani :)

Minden a legnagyobb rendben.

Boldog babavárást!

2013. okt. 21. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!