Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki dohányzott terhesen annak...

Aki dohányzott terhesen annak egészséges babája született?

Figyelt kérdés
2013. okt. 16. 15:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Napi 4 szál cigit szívtam el, de ennêl nem többet.

Egészséges babám született! 3040grammal 53cm-vel.

Szerintem mindenki maga dönt. Káros a dohányzás, de a cigaretta nem ürül ki hipp-hopp a szerveztből. Egészséges vagyok és a kislányom is.

2013. okt. 16. 18:49
 12/19 anonim ***** válasza:
38%

Tudod mi ezzel a kérdéssel a baj?

Az, hogy egy olyan anya sem fog idejönni és leírni, hogy az ő hibájából beteg lett a gyereke, aki így járt. Mert szégyelli, mert bűntudata van.

Az fog erre a kérdésre válaszolni, akinél nem okozott gondot.

Tudod, legszívesebben egyszer minden dohányos kismamit elvinnék egy újszülött intenzívre. Nézze csak meg, hogy mit okozhat a dohányzás. Nekem van "szerencsém" ilyesmit látni, és bizony megdöbbentő.

2013. okt. 16. 19:06
 13/19 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

sztem itt sokan nem értik a kérdést és csak vagdalkoznak. Értő olvasást általános iskola 2. osztályában tanítják. Aki azt írta dohányzott és ettől függetlenül egészséges babája született jól válaszolt, hisz a kérdésnek megfelelően. Mindenki maga dönti el mi szerint él és azt is hogyan....ha ide írja dohányzott terhessége alatt senkinek semmi köze hozzá! Nem az a döntő ok ahhoz, hogy egészséges gyereke szülessen valakinek...passzív dohányzás rosszabb. Egyébként ne igyál tejet, mert rákot okoz és ne menj maszk nélkül az utcára a szmog miatt stb!

2013. okt. 16. 19:20
 14/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.Én már nem dohányzom immár 4 éve.Kislányom 1 éves, nem dohányoztam terhesség előtt időbe leszoktam. Alatta sem szívtam és azóta sem. Egézséges nagy lány.

Ismerek olyat aki az elején letette, de szülés után visszavette.Egézséges baba.

Anyum hugomnál végigdohányzott, és egézséges mai napig is.

De tudok olyat is aki dohányzott, a terhesség alatt, és szellemi fogyatékos lett a fiú, bizonyítottan a dohányzástól.Azt mondta ha visszamehetne az időben, mr másképp csinálná.

Tehát tényleg embere válogatja. Én nem szívtam volna a terhesség alatt semmikép, még az elején letenni a cigit az is kockázatos a magzatra.

Ez a te döntésed, a te türőképességed.Én leírtam a tényeket amiket ismerek, nincs is okom beleszólni, hisz én is dohányoztam valamikor.Pokoli letenni, de nem lehetetlen.

2013. okt. 16. 19:27
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm annak aki képes volt a kérdést értelmezni és hasznos választ adni!Szerintem nyugodtan leírhatja az is akinek esetleg beteg babája született,hiszen ez egy névtelen oldal....
2013. okt. 16. 19:37
 16/19 anonim ***** válasza:

Leírhatná igen, de nem fogja.

Te leírnád, ha a saját hibádból beteg lenne a gyereked? Kétlem.

2013. okt. 16. 19:39
 17/19 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatnád legalább lecsökkenteni a mennyiséget..Ezt előre nem lehet tudni lehet asztmás lesz a pici lehet egészséges..
2013. okt. 17. 12:53
 18/19 anonim ***** válasza:
71%
Koraszülött osztályon vagyok nővér.Meg se tudom számolni, hogy hány korababa született a sok dohányzós anyuka miatt.Persze van olyan is aki nem a cigi miatt jött előbb, de több az előbbiek aránya.Ennél már csak az a borzalmasabb mikor a babának elvonási tünetei vannak mert kedves anyuka végigszívta az egész terhessége alatt.Szörnyű látni ahogy az a kicsi szerencsétlen torkaszakadtából ordít, izeg-mozog, semmi sem jó neki..Lehetetlen megnyugtatni..Nem túlzok, elvonási tünetek-egy koraszülött kisbabán..!!Persze ezt az újdonsült anyuka nem igazán tapasztalja mert jobb esetben a koraosztályról már csak egészséges babát visz haza..A véleményemet nyilván nem hangoztathatom a kórházban, mint nővér de magán emberként elítélendő dolognak tartom.Sőt..a drága anyukát állítanám oda ahhoz az ordítozó, szenvedő csöppséghez, hogy kínjába ordítson ő is, hogy lássa mit művelt..Undorító dolog!
2013. okt. 18. 13:04
 19/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm,hogy mint szakember válaszoltál!Lenne még egy pár kérdésem ezt miből lehet megállapitani,hogy egy baba a dohányzás miatt lett e koraszülőtt illetve ezek az elvonási tűnetek amiket leírtál?
2013. okt. 18. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!