Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen ilyen helyen dolgozni?

Terhesen ilyen helyen dolgozni?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki, hogy terhes lettem. Kórházban dolgozok(12óra nappal és éjszaka), nem túl megértő kollégákkal. A főnököm sem túl megértő. 1 éve dolgozom itt és már kétszer elkaptam magas lázzal járó fertőzést. Terhesen rettegek attól, hogy elkapok valamit (elég sok fertőző beteg van). Nem szeretném magam kitenni ennek, de féltem az állásom (határozatlan). Mikor 1,5 hétig táppénzem voltam a fertőzés miatt, azért is kaptam a fejemre. Nem tudom mi lenne a legjobb. Ráadásul az 50%-os táppénz nagyon kevés. Félek, hogy a szagok miatt még rosszabbul lennék vagy hánynék. Ti mit tennétek?
2013. okt. 16. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Vagy kockáztatsz, és maradsz, vagy pedig amint biztossá válik a terhesség, ÍRÁSBAN bejelented a munkáltatónak.

Mérlegelni kell mi a fontosabb: pénz vagy egészség.

2013. okt. 16. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben terhesem biztosan nem maradnék tovább!
2013. okt. 16. 14:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából én sem szeretnék így, de mi van ha nem mehetek táppénzre? Mert ha kiír a doki, de mivel így is kevesen vagyunk és egy betegséget sem toleráltak. Ráadásul többszr hangoztatta némelyik kolléga, hogy ő anno terhesen is dolgozott itt (még nem tudják amúgy).
2013. okt. 16. 14:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Először is, a terhességed "ne csak úgy nézzen ki". :) Várakozó álláspontra helyezkednék. Először legyen biztos a terhesség, tehát orvos, szívhang stb.

Ha ez megvan, kb. 6-7. héten, akkor írásban bejelenteni a várandósságot.

Ha jól tudom (javítsatok, ha már nem így van), de terhes nem éjszakázhat és 12 órát sem vállalhat. Onnantól, hogy írásban bejelentetted a terhességet, a munkáltató köteles azt tudomásul venni és nem rúghatnak ki semmilyen indokkal (nyilván, vannak extrém esetek, de szerintem nem fognak ilyennek próbálkozni).

A hr dolga, hogy utána téged olyan részlegre/munkakörbe helyezzen, ami megfelel a jogszabályoknak. Lehet, hogy ők maguk fogják javasolni, hogy menj táppénzre (ami 60%).

2013. okt. 16. 15:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolónak: sajnos csak 50% a táppénz, azoknak akiknek nincs meg a 2 év folyamatos munkaviszonyuk. Állítólag ezt most hozták be.... én 1,5 dolgozom a mostani munkahelyen és én is csak 50%ot fogok kapni, ha tudom ezt hamarabb várunk még fél évet a babával, mert azért az a 10 % is 10%...
2013. okt. 16. 17:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Köszi, ezt én sem tudtam.

(A lepontozónak is, remélem, neki volt itt egy baromi hasznos válasza....)

A kérdező azt írta, hogy 1 éve dolgozik ITT. Azt nem írta, hogy előtte mennyi volt a munkaviszonya/volt-e. Nem tudom, ez befolyásol-e egyáltalán a táppénznél valamit...

2013. okt. 16. 17:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy várd meg azt a bizonyos 12 hetet, legyél túl a kezdeti nehézségen. Jelentsd be írásban. A munkáltatónak kötelessége figyelembe venni az állapotodat innentől kezdve, valamint nem rúghat ki. Majd mérlegeljetek otthon az anyagi helyzeteteket. Most én hiába tanácsolom azt, hogy persze igen azonnal táppénz, ha így az anyagi biztonságotok veszélybe kerül.
2013. okt. 16. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!