Terhesen ilyen helyen dolgozni?
Vagy kockáztatsz, és maradsz, vagy pedig amint biztossá válik a terhesség, ÍRÁSBAN bejelented a munkáltatónak.
Mérlegelni kell mi a fontosabb: pénz vagy egészség.
Először is, a terhességed "ne csak úgy nézzen ki". :) Várakozó álláspontra helyezkednék. Először legyen biztos a terhesség, tehát orvos, szívhang stb.
Ha ez megvan, kb. 6-7. héten, akkor írásban bejelenteni a várandósságot.
Ha jól tudom (javítsatok, ha már nem így van), de terhes nem éjszakázhat és 12 órát sem vállalhat. Onnantól, hogy írásban bejelentetted a terhességet, a munkáltató köteles azt tudomásul venni és nem rúghatnak ki semmilyen indokkal (nyilván, vannak extrém esetek, de szerintem nem fognak ilyennek próbálkozni).
A hr dolga, hogy utána téged olyan részlegre/munkakörbe helyezzen, ami megfelel a jogszabályoknak. Lehet, hogy ők maguk fogják javasolni, hogy menj táppénzre (ami 60%).
Köszi, ezt én sem tudtam.
(A lepontozónak is, remélem, neki volt itt egy baromi hasznos válasza....)
A kérdező azt írta, hogy 1 éve dolgozik ITT. Azt nem írta, hogy előtte mennyi volt a munkaviszonya/volt-e. Nem tudom, ez befolyásol-e egyáltalán a táppénznél valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!