7 hónapos terhes vagyok. Mostanában nagyon feszültnek érzem magamat, főleg lelkileg nem vagyok jól. Van, hogy sokat sírok, mintha depis lennék. Ez normális, árthat a baba további fejlődésének? Vagy nála is lelki eredetű lesz a probléma emiatt?
Figyelt kérdés
2007. okt. 1. 12:49
1/3 anonim válasza:
Ha nincs minden rendben a családban(férjeddel)mindenképpen beszéljetek róla.Terhesség alatt előfordulhat a depi,de el is fog múlni mert hamarosan egész mással leszel elfoglalva!A babádnak annyiban árthat,hogy ő is érzi a feszültséget ami benned dúl és neki pont olyan rossz mint neked.Próbáld meg őmiatta mésképp látni a világot és gondolj arra hogy hamarosan találkoztok!Sok sikert!
2/3 anonim válasza:
Én azt olvastam hogy akinek a terhesség folyamán megmagyarázhatatlan (tehát nincs mögötte konkrét ok) lelki problémái vannak annál nagyobb valószínűséggel alakul ki a szülés utáni depresszió. Szerintem beszélj erről a védőnőddel mert ő nem csak a testi hanem a lelki problémáiddal is kell hogy foglalkozzon és lehet hogy van valami jó ötlete a leküzdésére. Én csak annyit javasolnék hogy pihenj sokat, sétálj nagyokat és csinálj olyan dolgokat amiket szívesen teszel. Mellette persze gondolatban foglalkozz sokat a picivel és jó ötlet lehet még a vásárolgatás is (a babádnak vagy esetleg magadnak is) mert hát a 7. hónapban már azt is szabad!:)
3/3 anonim válasza:
Ez az első három hónap után rendszerint elmúlik. Én is tiszta ideg voltam az elején, igaz, hogy nekem a párom is rátett egy lapáttal, nem nagyon tolerálta, hogy érzékenyebb vagyok mindenre, szerintem direkt provokált is mellé, de az is tény, hogy másokkal is sokkal türlemetlenebb voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!