Mit is jelent pontrosan az ha a 18-triszómia szürés eredménye: pozitív! Kockázat: 1:100? Hol tudom ezt megnézetni pontosan? UH ki tudja mutatni?
Ez az AFP vizsgálatod eredménye, ugye?
Ha jól tudom, azt jelenti, hogy a vérvételed eredménye alapján a Down-szindróma esélye magasabb az átlagosnál. Nekem 1:400-hoz lett a kockázat, és az orvosom azt mondta, hogy ez határeset.
Ne ess kétségbe, az AFP nagyon megbízhatatlan vizsgálat, gyakran ad fals pozitív eredményt, például ha nem pontosan azon a héten vették le a vért, mikor kell. Mindenesetre az orvosod gondolom el fogja mondani, hogy ezt a betegséget, vagy más genetikai problémát magzatvíz-mintavétellel illetve méhlepény-mintavétellel lehet 100%-osan kizárni, a genetikai ultrahang szintén erre használatos, de önmagában nem annyira biztos.
Én megcsináltattam a mintavételt, nem tudtam volna végig rettegni a hátralévő 20 hetet. A vizsgálatot nem sok helyen végzik, és fizetni kell érte. (Nekem a Schöpf-Méreiben csinálták, de azt már bezárták. Azt hiszem, most a Baross utcában csinálják.)
Sejtem mit érzel, én is nagyon féltem, de mégegyszer azt mondom, hogy az esetek többségében nem sokat kell adni az AFP-re. Nagyon szurkolok, hogy ne legyen baj.
Üdv, Edit.
Szia!
A 18-as triszómia nem a Down-kóré, a Down-kóré a 21-es triszómia. Ez fontosabb kérdés annál, minthogy itt tedd fel. Keress rá a neten! Én az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban végeztettem el a triszómiákra a szűrést. Ott részletesen elmagyarázták az eredményt. Sok mindent olvastam erről, de mivel nem vagyok szakértője ennek a témának, jobb lenne genetikussal beszélni, de legalább az orvosodat hívd fel!
Valóban, BOCSÁNAT! Összekevertem őket. A 18-as egy másik betegségé, ha jól emlékszem valami Edwards-kór, de valóban jobb, ha erről szakembert kérdezel.
Ha esetleg nem tudod megfizetni az Istenhegyi Klinikát, próbáld meg felhívni Imrei Júliát (0630-3880537), nekem annak idején ő segített Down-kór ügyben. Mostmár nem a Schöpf-Méreiben vannak, de ha tud, biztosan segít, nagyon kedves. Minden jót kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!