Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit is jelent pontrosan az ha...

Mit is jelent pontrosan az ha a 18-triszómia szürés eredménye: pozitív! Kockázat: 1:100? Hol tudom ezt megnézetni pontosan? UH ki tudja mutatni?

Figyelt kérdés
20 hetes terhes vagyok!
2008. júl. 4. 15:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez az AFP vizsgálatod eredménye, ugye?

Ha jól tudom, azt jelenti, hogy a vérvételed eredménye alapján a Down-szindróma esélye magasabb az átlagosnál. Nekem 1:400-hoz lett a kockázat, és az orvosom azt mondta, hogy ez határeset.

Ne ess kétségbe, az AFP nagyon megbízhatatlan vizsgálat, gyakran ad fals pozitív eredményt, például ha nem pontosan azon a héten vették le a vért, mikor kell. Mindenesetre az orvosod gondolom el fogja mondani, hogy ezt a betegséget, vagy más genetikai problémát magzatvíz-mintavétellel illetve méhlepény-mintavétellel lehet 100%-osan kizárni, a genetikai ultrahang szintén erre használatos, de önmagában nem annyira biztos.

Én megcsináltattam a mintavételt, nem tudtam volna végig rettegni a hátralévő 20 hetet. A vizsgálatot nem sok helyen végzik, és fizetni kell érte. (Nekem a Schöpf-Méreiben csinálták, de azt már bezárták. Azt hiszem, most a Baross utcában csinálják.)

Sejtem mit érzel, én is nagyon féltem, de mégegyszer azt mondom, hogy az esetek többségében nem sokat kell adni az AFP-re. Nagyon szurkolok, hogy ne legyen baj.

Üdv, Edit.

2008. júl. 4. 16:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A 18-as triszómia nem a Down-kóré, a Down-kóré a 21-es triszómia. Ez fontosabb kérdés annál, minthogy itt tedd fel. Keress rá a neten! Én az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban végeztettem el a triszómiákra a szűrést. Ott részletesen elmagyarázták az eredményt. Sok mindent olvastam erről, de mivel nem vagyok szakértője ennek a témának, jobb lenne genetikussal beszélni, de legalább az orvosodat hívd fel!

2008. júl. 4. 16:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Valóban, BOCSÁNAT! Összekevertem őket. A 18-as egy másik betegségé, ha jól emlékszem valami Edwards-kór, de valóban jobb, ha erről szakembert kérdezel.

Ha esetleg nem tudod megfizetni az Istenhegyi Klinikát, próbáld meg felhívni Imrei Júliát (0630-3880537), nekem annak idején ő segített Down-kór ügyben. Mostmár nem a Schöpf-Méreiben vannak, de ha tud, biztosan segít, nagyon kedves. Minden jót kívánok neked!

2008. júl. 4. 17:02
 4/4 anonim ***** válasza:
szia látom hogy ez az íás már igen régi,de szeetném megkérdeni hogy voltál-e vaamilyen vizsgálaton ez az eredmény után,és ha igen akkor annak mi lett az eredménye?Azért szeretném tudni mert nekem is ez az eredményem az AFP vizsgálatomnak,voltam már magzatvizvizsgálaton most várom az eredményt,de nagyon félek hogy beteg a babám.Nagyon megköszönném ha válaszolnál a kérdésemre.
2009. nov. 22. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!