Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, ha állandóan házi...

Mit tegyek, ha állandóan házi szalmakrumpit kívánok sóval és pirospaprikával?

Figyelt kérdés

Szerintetek,ha eszem mellette mást is,akkor nem gond,ha 1 héten pár naponta eszem ilyet délután? Arról már leszoktam,hogy este "zabáljak be" belőle,de ha mással próbálom helyettesíteni,akkor ugyanúgy éhes maradok :(

Szörnyű érzés! A húst egyáltalán nem bírom megenni,és még a szőlő az,amiből napi 1 kg lecsúszik.

Amúgy Hipp Natalt iszom,lehet,hogy nem fedezi a vitaminszükségletemet? Sajnos már közel 5 kg plusznál járok.

20 hkm

2013. szept. 13. 09:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs gond ezzel, ha kívánod, edd nyugodtan. A probléma a só lehet, nem javasolt a túlzott sóbevitel, növeli az esélyed, hogy később vérnyomás problémáid lesznek! Vigyázz vele!
2013. szept. 13. 09:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyél, de tarts mértéket. Terhesség alatt annyit ettem, mint még soha (amúgy nem igazán foglalkozom az evéssel), végre volt étvágyam, 12 kg-ot híztam, de fogyókúra nélkül lement a szoptatás befejeztével. Ha az egészséged miatt aggódsz, akkor a mérték legyen a fontos és jól itasd le az olajat a krumpliról.
2013. szept. 13. 09:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! A hízás miatt és a só miatt aggódom nagyon :( Hiába,önuralom nélkül ez nem fog menni :D
2013. szept. 13. 09:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Na, hát ilyen nekem is volt. Nekem tudod mi csillapította még az étvágyamat? A paradicsom és a görögdinnye.

Ugyebár a szénhidrát erősen uralja az étrendedet és az agyadat is, ha szabad így fogalmaznom, tehát bekerültél egy csapdába. Igazság szerint én talán nem szerencsésen úgy vagyok, hogy időszakosan rámjön, hogy szeretek egy kaját és akkor egy ideig túl sokszor eszem ilyet. Ilyen pl. a borjúmájas. Hónapokig nem veszek, aztán két hétig minden vacsorára azt vagy még napközben is. Aztán eltelek vele és elég, nem is hiányzik.

Próbálhatsz még cukkinit is enni. Azt is el lehet készíteni finoman, fűszeresen is, és mégsem krumpli legalább. Vagy próbálj más ételeket főzni, hátha azokon keresztül lassan át tudnál szokni új ízek felé. Egy jó gulylásleves is szerintem csillapítani tudná az étvágyadat és abban máris van zöldség is.

Nekem főleg az itthoni kisgyerekes korszakban volt ilyesmi, amikor azt állítottam, hogy nincs időm egy normálisat enni, ezt meg megcsinálom, kigondolni sem kell és kész.

2013. szept. 13. 09:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen,rátapintottál a lényegre! Eddig nem volt semmi gondom,mert amit kívántam az úgy,ahogy egészséges volt. Nekem is úgy van,hogy 2 hétig hajlamos vagyok ugyanazt enni :) Ez eddig RENGETEG paradicsom volt teljes kiörlésű magos bagettel és borjú párizsivel,hozzá egy nagy pohár tejjel. Aztán a melegszendvics csípős szalámival és magos toast kenyérrel,és szintén sok paradicsommal. most meg ez a hülye krumpli. de csak sülve. és legalább 1 kg-ból :(

Egyébként délben rendesen eszem főtt kaját (leves+második). Remélem ez is csak átmeneti :D

2013. szept. 13. 09:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Írtad, hogy csak sülve eszed meg a krumplit. Én nem bírom az olajos ételeket, de a sült krumplit nagyon szeretem. Megpróbálhatnád úgy is, hogy sütőbe grillezed és sütöd ki. A krumplit egy sütőfóliára teszed és megpirul a teteje, én néha megforgatom és így nem tapad úgy le. Mégse olyan, mintha megfőzted volna, mert jól átsül, ha több ideig hagyod és szerintem egészségesebb és kevésbé hizlaló, mint az olajban sült krumpli.:)
2013. szept. 13. 09:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ki fogom próbálni!
2013. szept. 13. 09:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Fú akkor lehet,hogy a Hipp Natal a hibás :)Az első 12.hétben én is azt szedtem és ölni tudtam volna sültkrumpliért.Nekem mindegy volt,h házi vagy nem.Volt,h megettem 2csomag nagy krumplit a Mciben este 10után :) volt is bűntudatom,de elmúlt.Most 33 hetesen kezdődik megint valami kielégíthetelen éhségérzet,ami szörnyű,pedig már nem szedek semmilyen vitamint.Az a baj,hoyg a szőlő is nagyon hízlal,az volt nekem is az egyetelen gyümi ami az első 12 hétben lecsúszott.De nekem 12 hét után elmúlt,és bírtam egészségesen enni nagyjából.De amit nagyon megkívánok azt megettem és megeszem most is.Amúgy ha szedsz vitamint,meg kálciumot,meg magnéziumot akkor olyan nagy bajt nem okozhatsz a picinek.
2013. szept. 13. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!