Progeszteron gyógyszertől hányinger, csökkentsen az adagot?
3x1-et használok hüvelyen keresztül, erős hányingerem van tőle és 3 óránként hányok, még a vizet is, azóta h használom.
Doki szerint nincs köze ennek a progihoz. De tudom h attól van, mert felhelyezés után erősödik mindig a hányás.
Csökkenthetem vajon az adagot 2x1re doki engedélye nélkül? Az enyhe vérzés ami miatt kaptal, a gyogyszer szedése után azonnal elmult.
az utolsó mondatot nem értem :) Már babát vársz?
doki tudta nélkül ne csökkentsd. Nekem egyébként soha nem volt tőle hányingerem (pedig volt itt minden, spontán hónapok, inszemek, lombikok), de aztán ki tudja, lehet egyénfüggő...
köszönöm a válaszokat :)
csak arra gondoltam h van akinek 3x2-t írnak fel, van akinek 3x1-et, és olyant is hallottam akinek csak napi 1 szemet. Nem tudom mitől függ h mennyit kell szedni. Ezért gondoltam h mi lenne ha csak reggel s este vennék be egyet s a délit kihagynám. Mert nem volt a szedése előtt semmilyen terhestünetem, és 5+4 hetesen amikor elhasználtam az első bogyót, azóta rendszeresen hányok, 4 kilót fogytam is, most 10 hetes vagyok. És volt egy olyan nap amikor nem tudtam bevenni egyik adagot és picit enyhült is a hányás, aztán ujra kezdődött.
A doki meg azt mondta 12 hétig szedjem, de azt nem h csökkentsem, ezért gondoltam h előtte elkezdem csökkenteni, vagy nem tom. Szerintem több a progi mint mire szükségem van.
Kedves utolsó,
csak amiatt félek h ha túl sok a progi az nem okoz-e gondot, mert ha tudnám h nem gond, akkor nem zavarna a hányás, kibírom én, csak egészséges legyen. :)
a méhlepény a 12. héttől kezdi el átvenni a szerepét (betöltött), így addig ne csökkentsd, mert a megvonás miatt akár vetélés is lehet a vége.
én 4x2-t szedtem, semmi tünetem nem volt, de az is igaz, hogy a pr. pótló gyógyszerek néha felerősíthetik a terhességi tüneteket.
magadtól semmiképp ne állj le vele
1. voltam
Nem-nem, az, hogy a 12. hétig kell szedni, nem azt jelenti, hogy 10-től csökkenti az ember 12.-ig, hanem azt, hogy 12. hét után csökkenti, fokozatosan.
Túladagolni nem tudod, a túl sok progeszteronnak nincs káros hatása. A túl kevésnek viszont lehet következménye. Én a helyedben türelmesen kivárnám még a két hetet és utána heti -1-gyel csökkentve fokozatosan elhagynám. (Így is tettem anno :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!