Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak velem történik ilyen?...

Csak velem történik ilyen? Váltsak dokit? Most 28 hetes km vagyok. A hetedik hét óta itthon vagyok fenyegető vetélés miatt. Véreztem, ezért siestát, táppénzt javasolt a nőgyógyászom.

Figyelt kérdés

Azóta viszont a körzeti orvosom kikészít, javaslatot kell kérnem folyamatosan a nőgyógy.-tól , hogy a körzetis kiírjon. A védőnőm azt mondja ő még ilyennel nem találkozott. A nőgyógy.-m sem érti miért kell ez állandóan.Ezen még nem is akadtam fel annyira.

Ma viszont teljesen kiakadtam rá és az asszisztensére!! Előző héten betelefonáltam a körzetisemnek, nem -e lehetne arról szó, hogy ebben a ' h1n1'-es időszakban ne kelljen 1 -1,5 órát ott ülnöm a sok beteg között, nem -e adná ki a táppénzes papíromat.Az aszisztens erre azt mondta, ő megérti a helyzetemet, de mindenkinek ki kell várni a sorát. Na erre ma én elmentem hozzá, 2 óra múlva sorra is kerültem.Kinnt álltam az előtérben, mert ugye nem ülök be a váróba a sok bacis közé. Mikor már én következtem volna bekopogott elöttem egy hölgyemény, aki akkor érkezett.Kijött az asszisztens a hölgyeményt behívta, tőlem pedig megkérdezte mit akarok. Én elmondtam neki, mire ő :' várjam ki a sorom'De hát én következtem volna. Mindegy. Bementem , erre nekem estek az orvossal együtt. Dokim:'Ő nem tehet arról, hogy én olyan...vagyok, hogy kivárom a sorom, miért nem telefonálok be és kiadná csak a papíromat.Na elborultam akkor.Hiszen én direkt ezért telefonáltam volna. Az asszisztens meg védte magát, hogy ő nem azt mondta a telefonba, félreértettem stb.ők minden kismamát soron kívűl fogadnak.(Sok kismamát láttam már ott ülni, várni, és nem soron kívül bemenni)Nagyon rosszul éreztem magam, sírni tudtam volna az idegtől, hogy így beszéltek velem, mint egy hülyével, ill., hogy hazudnak. Pedig engem sem kell félteni a szám miatt,de nem akartam NAGYON kiosztani, pedig szívem szerint azt tettem volna. A helyzet még kellemetlenebb az miatt, hogy anyukám is hozzá tartozik( 26 évig, míg le nem lett százalékolva egészségügyben dolgozott, mindig is hozzá járt, ismeri, ennek ellenére így beszél velem),viszont ha én mennék ő is jönne másik dokihoz,mert ő is kiborult ezen.Csak anyukámnak olyan összetett a betegsége ez a doki meg már ismeri minden baját.Ja és még azt mondja nekem az orvos:' küldjek mást a papíromért.Kit, kérdem én a férjem, az apukám akik a rendelési időkben dolgoznak és akiket nem fognak elengedni sajnos csak úgy a mai világban , vagy anyukám akinek nagyon rossz az immunrendszere?!!!!

2009. nov. 2. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem válts körzetit nyugodtan. Megérdemli. Én 8,5 hónapos terhesen 4,5 órát vártam a váróban, a hasam a földet seperte, senki nem engedett előre, és bent sem mondta a doki, se az asszisztense, hogy miért nem kopogtam be... Pedig én is csak egy igazolásért mentem... (és előttem 5-en voltak). Majdnem egy óra fejenként.. azért nem semmi, engem meg elintézett másfél perc alatt.
2009. nov. 2. 21:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

válts orvost.

Amúgy a körzeti azért kér mindig papírt a nőgyógyásztól, mert tőlük is havonta bekéri a EP felügyelet a veszélyeztetett terhesektől a szakvéleményt. Én is tp-n voltam 6 hónapig és mindig vittem a megújított papírt.

2009. nov. 2. 21:43
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

szia!

A kismamákat nem kegyességből lehet előre tenni, vagy előreengedni, hanem Törvény írja elő. Ha betelefonálsz, hogy mész papírokért, receptért, stb. kötelesek megírni neked és ha bekopogsz SORON KÍVÜL, akkor kiadni. A sok vénasszony meg károgjon nyugodtan. Ez nem kiváltság, hanem jog, mert kismama vagy. Főleg ilyen jó kis megfázásos időben. Ne válts dokit, de legközelebb legyél határozott! (egyébként nagyon sok múlik az asszisztensen, Hát ennek a dokinak nem a legjobb verziója van)

2009. nov. 2. 21:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Az első dologban igaza van, nekem is minden hónapban vinnem kellett a papírt. A másodikban viszont a szemétségen múlik, hogy ilyen. Legközelebb ne hagyd magad. Nekem mindig bátyám ment el érte.
2009. nov. 2. 22:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Hogy ez mekkora szemét!Simán válts orvost,mert köteles soron kívűl fogadni,pont azért nehogy elkapj valamit.Legközelebb nyugodtan telefonálj,hogy mikor mehetsznél papírért és ha ott vagy kopogj be,ha megint bunkó mond meg neki a hagadét,persze kulturáltan aztán válts.
2009. nov. 3. 07:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem is kell vinnem a papírokat rendszeresen, de nem kell várnom, rendelés előtt negyed órával kell odamenni és bekopogni és kiadják a TP papírt. Szerintem az orvosod egy idióta, az asszisztens nője, meg egy mégnagyobb idióta (szerintem egy orvosunk volt, mert az én régi orvosom dettó ugyanígy viselkedett). Én a 20.héttől vagyok táppénzen, a 22. héten váltottam háziorvost, pont ezért, amit te leírtál. Amikor kikértem az orvostól a kórtörténetes papírom, merthogy váltani szeretnék, rögtön elkezdett puncsolni meg megpróbált "visszahódítani".Nem sikerült neki! Azóta új orvosom van, egy tündér! Ne habozz, válts, jogod van normális orvost választani!Aki meg hülye orvos léttére, az vessen magára, majd észbekap, ha nem lesz prakszisa.
2009. nov. 3. 07:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Válts orvost nyugodtan.

Én költözés miatt váltottam, ma kérem vissza magam a régihez.

Ez van.

2009. nov. 3. 08:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Elég sajnálatos, hogy már a körzeti is így viselkedik a betegeivel, de mi a biztosíték arra, hogy ha váltasz, a másik doki nem lesz még ilyenebb.

Ha nálatok bevált orvos, meg anyukádnál is, én nem váltanék csak ezért, bár persze, hogy felhúztam volna magam én is ilyenen, de a következőnél már simán bemennék kopogással soron kívül. Ennyi.

A nődokitól az igazolást pedig valóban le kell adni, csak arra adnak táppénzes papírt, ráadásul azt hiszem, hogy hivatalosan egyszerre csak két heti táppénzt adhatnak ki. Ebben nem vagyok biztos, én minig úgy megyek, hogy pont 4 hetente, és így visszamenőleg két db két hétről szóló táppénzes papírt kapok, így minden hónap végén a munkáltatómtól ugyanazt az összeget kapom, így tudok tervezni.

Nálunk egyébként úgy volt, hogy amíg nem látszott a pocim, először, kivártam én is a sorom, gondoltam abszolut ráérek, tudok ott ülni 3 óra hosszát. Aztán a dokim mondta bent, hogy sorok kívül menjek be nyugodtan.

Később sem mentem be soron kívül, hanem a rendelés legvégére mentem oda, így csak 7-8 embert kellett kivárnom, persze az ajtónál. De mostmár simán bemegyek, nem érdekelnek az öregek morgásai. Megvárom, hogy az előttem lévő végez, és bemegyek a helyére. Aki meg kint várt soron következő bejön, de az előtérben megvár. Vagy van, amikor megvárom én is míg kijön valaki, és a soron következővel bemegyek, és én várom meg az előtérben. Ott le is tudok ülni.

Úgyhogy ezen tovább ne idegeskedj, sajnos megtörtént, a következő látogatásnál már reméljük nem fog. És tényleg ne várd ki a sorod!!!

Boldog Babavárást!

36 h km

2009. nov. 3. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!