Hogy lehet az, hogy vannak nők akik az egész terhesség
alatt csak 2-3 kilót híznak? 30. Hét körül mar csak a
baba 2 kiló és akkor meg nem beszéltünk a
méhlepényrol, magzatvízről stb. Szerintetek? Akiknél
így volt, leírnak, hogy ezt hogy hoztak össze?
Én mondjuk kb 7 kiló plusszal kezdek, de ebből 4 lemetn amióta terhes vagyok. Nem bírtam csak vajas zsemlét enni.
Valamint nekem előtte hormonális hízásom volt, viszont a terhességtől a testem kezd visszaformálódni, így lehet hogy még fogyok, pedig a pocim már nő.
Szóval most -4-nél tartok, de nem hiszem hogy2-3 kilónál fog azért megállni..
2013. szept. 6. 13:21
Azért ez nem úgy van, hogy előtte nem érdekelte, most meg fogyózik. Elég erős előítélet ez. Számtalan nőt ismerek, én is egy vagyok közülük, akik 2-3 kül. betegséggel kezelnek, közöttük hormonproblémákkal, és emiatt igenis sokat fogytak terhesség előtt is, igaz, még így is marad rajtuk/rajtam plusz kiló. Közel 30kg-t adtam le teherbeesés előtt, ahogy több ismerősöm is. Aztán terhesség alatt is tartják a kötött diétát, minden falatot számolnak, és nem esznek többet a megengedettnél. Ez további fogyáshoz vezet, a baba súlya pedig nem látszik meg ezen, olyat is ismerek, aki egyáltalán nem hízott terhesség alatt és olyat is, aki fogyott. Ettől ő még nem éhezett, nem felelőtlen, és a legkevésbé sincs szó arról, hogy terhesség előtt elhízott és nem foglalkozott magával.
2013. szept. 6. 13:39
A 12. héttől a 34. hét végéig minden nap hánytam. Nagyon kevés étel maradt meg bennem. Kinyitottam a hűtőt és rosszul voltam. Egyszer egy bevásárló központból kellett kirohannom, mikor megláttam a húspultot. A kórházból 12 kilóval könnyebben mentem haza, mint terhességem előtt voltam. Eleve kövér vagyok.
2013. szept. 6. 13:40
Ez is lehet genetika is. Én pl. 53 kg-al kezdtem a terhességem, soha nem kellett fogyóznom sem. Terhesen nem volt hányinger, fogyás, viszont sokára kezdtem el hízni, és csak szép lassan, pedig mindent megettem, amit kívántam. Most vagyok 34 hetes és 60 kg. Szerintem pont jó, mindenki mondja, hogy csak a hasam nőtt, de az sem hatalmas.
2013. szept. 6. 14:02
én fogytam 12 kilót, a terhességi cukor miatti diétától. 87 voltam mikor teherbe este, 83 mikor szülni mentem, és 75 a szülés után.
2013. szept. 6. 15:47
172 cm vagyok, 67 kg-val kezdtem, az elején lement 62-re, tehát 5 kilot fogytam. Pedig nem is hánytam, és enni is ettem rendesen. Szerintem a baba felhasználta a felhalmozott tartalékokat.
Most vagyok 33 hetes, most értem el újra a 67 kg-ot, vagyis mondhatjuk azt, hogy eddig semmit nem híztam, pedig eszek amit megkívánok!
A babával minden oké, a vérképem végig tökéletes volt, tudom hogy nem 100%-os az UH becslés, de eddig a nagy könyv szerint fejlődött, nem hiszem, hogy baj lenne vele.
2013. szept. 6. 16:14
Vagy diétáznak, vagy hazudnak. Ne higgyj el minden zagyvaságot.
2013. szept. 6. 20:12
18/26 A kérdező kommentje:
Dehogy hiszek! :) A válaszok alapján ajánlani kellene a túlsúlyos nőknek, hogy essenek teherbe ha mar semmilyen fogyókúra nem vált be. A terhesség fogyaszt! Szerintem ez az év vicce!
Örülök, hogy jól szórakoztok. Nem a terhesség fogyaszt, hanem amikor mindent kihánysz amit megeszel és napokig infúziókat kapsz, hogy túléljétek...
2013. szept. 6. 20:39
20/26 A kérdező kommentje:
Nem szórakozik senki sem! Az más ha valaki tényleg mindent kihány a 9 hónap alatt! De legyünk őszinték, ez az estek csekély százaléka. A többségnél inkább arról van szó, hogy kétségbe esik mikor terhes lesz, hogy ajajjjj eddig sem voltam egy nádszál akkor, hogy fogok kinézni terhesség alatt/után?! És kezdődik a diéta, az eddig bevitt cukros, hizlaló dolgok elhagyása és bűntudat mar egy gombóc fagyitol. A végén még jó, hogy kevesebbet mutat a mérleg. Nem értem miért nem lehet ezt bevallani, hogy igen jóval kevesebbet ettem a terhesség alatt mint előtte.
Kapcsolódó kérdések: