Mi van akkor ha csak az Arnica C30-at szedem?
Az arnica az nem a szülésben segít, hanem a sebgyógyulásban és a fizikai kimerültségen segít. A véraláfutások felszívódásában is sokat segít. És az arnicából elég csak szülés elött egy héten egyszer 5 golyó. Szülésnél is elég egyszer a vajúdás kezdetekor, a kitolás kezdetekor és szülés után.
A Caulophyllum az egy homeopátiás oxitocin. Idő előtti burokrepedés, fájásgyengeség esetén segíti a méhnyak tágulását. Kitolási szakaszban erősíti a gyengülő, leálló fájást. Gyorsítja a vajúdást. Ebből szüléskor félóránként 5 golyó ajánlott.
A cimicifuga szintén fájáserősítő, méhnyaktágító hatású.
Én felváltva szedtem a caulohyllumot és a cimicifugát vajúdáskor félóránként az 5ch potenciájut. Arnicát nem is szedtem, nálam az kimaradt.
Egy dolog nagyon fontos a homeos bogyóknál: figyelembevenni a potenciaszámot!
A helyes potencia megválasztásában az alábbi táblázat segíthet:
Alacsony potencia: D2-D6, C3-C6 (3-6 CH)
Közepes potencia: D12-D30, C9-C15 (9-15 CH)
Magas potencia: D30-D200, C30-C200 (30-200 CH), C1000 (1000 CH)
A 30as arnica az már magas!
Alacsony potenciájú szerekből naponta 3-4 alkalommal, közepes hígításúakból naponta kétszer, magas potenciájúakból általában naponta, kétnaponta, esetleg hetenként vagy kéthetenként egyszer vegyünk be. Általános szabály, hogy minél magasabb a potencia, annál hosszabban és mélyebben hat a szer. Szervi elváltozásokra alacsonyabb, érzelmi vagy általános tünetre magasabb potenciát használunk.
A 36. héttől ajánlják a caulo-t az arnicat, cimicifugát és a málnalevél-teát.
.................................. ezt azért bemásolom:
Magas potenciájú szert saját választásuk alapján ne használjanak, inkább bízzák ezt homeopata orvosra, aki a testi, lelki tünetek és jellemzők gondos mérlegelésével kiválasztja több ezer készítmény közül a legalkalmasabbat, az úgynevezett alkati szert. A homeopata orvosok elérhetőségét, a homeopátiás szereket árusító gyógyszertárak listáját megtalálhatják a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület honlapján: www.homeopata.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!