Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap megyek a vércukorszinte...

Holnap megyek a vércukorszintes vizsgálat eredményéért. Mit kell nézni rajta mi az ami még jónak számít? 26 hetes km

Figyelt kérdés
2009. nov. 1. 10:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem menni kellett vérvétel után belgyógyászatra, és ott értékelte ki az orvos az eredményem.
2009. nov. 1. 10:36
 2/5 anonim ***** válasza:
50%

az a lényeg hogy az éhgyomorra levett vér és a 2 órás kontroll véreredmény ne legyen túl magas. Azért van a 2 órás kontrollmérés, mert elvileg 2 óra alatt vissza kell mennie a vércukorszintnek a normál állapotba. Ha magas marad, akkor mondjék hogy valaki cukros. Normál érték:

Egészséges szervezetben : A vércukor értékének éhgyomorra 4-5,5 mmol/l között kell lennie, az étkezést követően pedig nem haladhatja meg a 8 mmol/l-t.

2009. nov. 1. 10:54
 3/5 anonim ***** válasza:
A glükoz 3,1-5,6 ig normál érték.
2009. nov. 1. 11:03
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

itt írja azt az értéket amit én írtam.

2009. nov. 1. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Az éhomi eredmény 6 alatt jó. Én úgy tudom, hogy a terhelés után 1 órával vettek vért, és annak az értéke nem lehet több 7,1-nél. Nálunk (Bács-Kiskun) a kismamáknál így mérik, és bizony 7,8-8 felett már inzulinra állítják a terheseket. Azért 1 órát néznek, és nem kettőt, mint a nem terhes cukorbetegség esetében, mert evés után 1 órával a legmagasabb a vércukorszint. Én úgy jártam 15 hetesen, hogy 1 zsemle után 8 felett volt a vércukor szintem, így azonnal inzulinra fogtak. Azóta diéta és inzulin van, de legalább így nyugodt vagyok, mert a terhességi cukorbetegségnek nagyon nagy veszélye van a babára. (25 hetes kismami)
2009. nov. 1. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!