Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nektek a 18-20. heti genetikai...

Nektek a 18-20. heti genetikai uh-n néztek orrcsontot, és tarkóredőt?

Figyelt kérdés

Nekem a szokásos adatokhoz még odaírták, hogy notch negatív (ez mi?), orrcsont 7,5mm, tarkóredő 3,1mm, arány 2,3.

Az Afp 1,35 MOM lett.

2013. aug. 29. 14:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem 0,76 lett az Afp-m, ezért a doki, a negatív kombi teszt ellenére is alaposan körbenézte a babát. Le nem mérte, de nézte az orrot, orrcsontot, az orr és a homlok közötti bemélyedést, a kisujj második ujjpercét, tarkóredőt, agykamrákat.

Ha valami gond lenne, vagy gyanúsnak találták volna, tovább küldenek genetikai tanácsadásra vagy magzatvíz-mintavételre.

2013. aug. 29. 15:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem, ezeket a 12. héten nézik. A 18-20. hetin mást vizsgálnak.
2013. aug. 29. 16:36
 3/6 anonim ***** válasza:
A 18-20 héten már nem tarkóredő merete a fontos hanem azaz arany szám amit írtál is. Annak az arányát nézték nekem is de nem kotrlezo eleme a vizsgálatnak, így y leletre rá sem került. Ez csak egy plusz dolog ha ert jozza a dokid
2013. aug. 29. 16:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Kedves 2.! Most vagyok 19 hetes... 12 hetesen is nézték, meg most is.
2013. aug. 29. 16:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia kérdező!

Ha még aktuális a kérdésed, akkor ennyit találtam a notchról:

A 20. és 22. hét között a trophoblastinvasio kiteljesedik, az uterus artériás keringésének rugalmas ellenállása is lecsökken, amely az arteria uterina sebességhullámának formai változását, a korai diasztolés kimélyülés, a „notch” eltûnését eredményezi.

szóval mindenképpen jó, hogy negatív, mert az azt jelenti, hogy nincs ott, tehát az a jó.

egyébként hol voltatok vizsgálaton, hogy ebben a terhességi hétben mértek még tarkóredőt?

szeretnék én is elmenni oda, nálunk már senki nem nézi a tarkóredőt, pedig nekünk magasabb lett a 12. héten, mint kéne, és most a 19. héten is maradt ugyanannyi 3,3 mm, könyvek szerint viszont már fel kellett volna szívódnia.

vagy akkor mégsem?

mert akkor biztosan szólt volna az orvos neked, ha valami nem lenne jó.

köszönöm válaszod.

2013. okt. 11. 09:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Mezőtúron nézték. És köszönöm amit leírtál!
2013. okt. 11. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!